Šport
32 ogledov

Cimos: "V Romunijo z željo po zmagi"

Rokometaši Cimosa bodo prvo tekmo odigrali v Lizboni. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Rokometaši koprskega Cimosa so na prvi polfinalni tekmi pokala challenge ugnali Stiinta Bacau s 34:27, v soboto pa jih v mestu na romunsko-moldavski meji čaka povratna tekma, ki se bo začela ob 17. uri.

Izbranci koprskega trenerja Fredija Radojkoviča so papirnati favoriti tega obračuna. Na prvi tekmi v domači Bonifiki so si kljub zelo povprečni predstavi priigrali sedem golov prednosti, glede na številne rezerve znotraj ekipe pa jim je finale praktično na dosegu roke. A koprska zasedba, trenutno vodilna v domači ligi, je kljub temu previdna, na bližnji tekmi se ne bo ozirala na zalogo v golih s prve tekme, njen cilj je nova zmaga in napredovanje v finale, kjer jo čaka boljši iz srbsko-portugalskega klubskega obračuna. Na prvi tekmi je Partizan v Beogradu premagal Benfico s 36:30.

Koprčani so na generalki za mednarodni obračun v gosteh premagali Trebanjce s 30:26, njihov strateg Radojkovič pa je pred odhodom v Romunijo dejal: "Naša ekipa je brez kakršnegakoli podcenjevanja kakovostnejša od romunske, čeprav ima tudi Stiinta svoje dobre strani. Kakovost romunskega rokometa je v vzponu, denarni vložek je čedalje večji, Stiinta pa je dobra ekipa. Nekateri njeni rokometaši so igrali za Constanto, ki je nastopala v Ligi prvakov, a mi zares želimo iti do konca v tem tekmovanju, tako da verjamem, da bodo moji fantje dali vse od sebe tudi na povratni tekmi v Romuniji."

"Mi smo dobra ekipa, z izkušenimi in dobrimi posamezniki. Menim, da moramo povratno tekmo odigrati zbrano in odgovorno ter z željo po zmagi. V tem primeru se bo tekma v Romuniji zagotovo razpletla po naših željah," je pred povratnim dvobojem dejal koprski vratar in občasni slovenski reprezentant Jure Vran. Pravico na povratnem romunsko-slovenskem klubskem obračunu bo v soboto delil madžarski sodniški dvojec Csaba Dobrovits-Peter Tajok, delegat pa bo Grk Panagiotis Antonopoulos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.