Šport
26 ogledov

Contador še vedno trdi, da je nedolžen

Zmagovalec Toura še naprej trdi, da si ni pomagal z dopingom. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Španski kolesar Alberto Contador še vedno trdi (pa čeprav ga pridelovalci govedine postavljajo na laž), da si pri zmagi na letošnji Dirki po Franciji ni pomagal s prepovedanimi poživili.

"Niti za trenutek nisem podvomil v svojo nedolžnost, ker si nikoli nisem pomagal na prepovedan način," je špansko javnost v izjavi za nacionalno televizijo TVE še enkrat poskušal pomiriti 27-letni Alberto Contador. Kolesarju preti dvoletna prepoved tekmovanj in odvzem naslova zmagovalca slovite večetapne kolesarske preizkušnje, potem ko je bil 21. julija pozitiven na prepovedano snov klenbuterol.

Dopinški škandal – očitajo mu, da si je z dopingom pomagal pred ključno gorsko preizkušnjo francoske pentlje – je kolesarju očitno prišel do živega. Komaj se je zadrževal, da ne bi bruhnil v jok, ko je odgovarjal na vprašanje, ali bo uresničil grožnjo in zapustil kolesarsko karavano, če ga bodo spoznali za krivega: "To je prezgodaj reči, vendar še ne morem z gotovostjo povedati, ali bom nadaljeval. Sploh si ne morem zamisliti, da ne bi odločili v mojo korist."

Contador, ki je podpisal pogodbo z moštvom Saxo Bank, je jezen tudi na svoje zdaj že nekdanje moštvo Astano, ker ga ni ubranilo pred očitki, čeprav je v zadnjih treh letih na vsaki dirki dal vse od sebe. O Contadorjevem primeru se mora najprej izreči disciplinska komisija španske kolesarske zveze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.