Šport
3 ogledov

Cuche bo nastopil na OI

Kranjska gora veleslalom 2010 padec Cuche
1/4
Žurnal24 main
Na kliniki Schulthess v Zürichu so danes uspešno operirali zlomljeni palec desne roke švicarskega alpskega smučarja Didierja Cucha, ki je padel v petek na veleslalomu v Kranjski Gori.

Po napovedih se bo Cuche lahko že najkasneje v roku enega tedna vrnil nazaj na smuči, kar pomeni, da njegov olimpijski nastop ni vprašljiv.

Petintridesetletni Cuche ima 13 zmag v svetovnem pokalu, v Kitzbühlu je prejšnji teden dobil tako superveleslalomsko kot tudi smukaško tekmo. Doslej je na OI osvojil srebrno medaljo na superveleslalomu v Naganu leta 1998, na svetovnih prvenstvih je osvojil tri medalje in bil lani v Val d'Iseru zlat na superveleslalomu.

Cuche je padel v finalni vožnji, ko je v predzadnjih vratcih z desno smučko zadel količek. Med operativnim posegom so mu vstavili ploščico iz titanijuma za stabilizacijo prsta. Kot so sporočili iz švicarske smučarske zveze, se bo smučar že prihodnji teden vrnil k treningom, pri čemer bo uporabljal opornico.

Kot vodilni v smukaškem seštevku svetovnega pokala je Švicar eden izmed favoritov za zmago na olimpijskih igrah v Vancouvru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.