Šport
124 ogledov

Dallas na robu prepada

Edmonton Oilers Twitter
Naftarji potisnili Dallas na rob izpada.

Edmonton Oilers so na peti tekmi finala zahodne konference končnice severnoameriške hokejske lige NHL v American Airlines Centru v Dallasu premagali Dallas Stars s 3:1. Oilers so povedli v seriji na štiri dobljene tekme s 3:2 v zmagah. Serija se bo vrnila v Rogers Place v Edmontonu za šesto tekmo, ki bo v noči na ponedeljek.

Boljši iz tega obračuna se bo v velikem finalu lige NHL za hokejski sveti gral, Stanleyjev pokal, pomeril v obračunu na štiri zmage z najboljšo ekipo vzhodne konference. V finalu vzhodne konference Florida Panthers vodi s 3:2 v zmagah proti New York Rangers. Oilers bi z domačo zmago napredovali v svoj prvi finale lige NHL po letu 2006.

Junak tekme v Dallasu je bil Ryan Nugent-Hopkins, ki je dosegel dva zadetka ob moštveni premoči na ledu. Najprej je bil uspešen v prvi tretjini, nato pa je za vodstvo 2:0 zadel še v drugi tretjini. Stuart Skinner je zaustavil 19 strelov igralcev Dallasa na gol. Philip Broberg je za Oilers dosegel gol za vodstvo 3:0 v 26. minuti. Evan Bouchard je asistiral pri obeh golih Nugent-Hopkinsa v igri power-play. Edini gol za Dallas je prispeval Wyatt Johnston 5:51 minute pred koncem. Jake Oettinger je zbral 23 obramb za Stars.

Dallas je po rednem delu zasedal prvo mesto v razvrstitvi zahodne konference. Po tekmi polfinala končnice lige NHL pa Dallasu proti peti ekipi zahodne konference ne kaže najbolje. Matt Duchene, ki se poteguje za drugi naslov prvaka Dallasa po letu 1999, je bil zelo razočaran: "Nismo imeli najboljše serije, razen verjetno tretje tekme. V celotni seriji smo bili malce nepovezani v napadu."

Zvezde so v rednem delu sezone v povprečju dosegle 3,59 gola na tekmo. V treh porazih v finalni seriji zahoda so igralci iz Teksasa dosegli dva zadetka ali manj. "Včasih, ko si nečesa tako močno želiš, se želiš potruditi in biti preveč popoln. Moramo zaupati svoji igri," je dejal Duchene.

Napadalec Oilersov Nugent-Hopkins je dejal, da je ključ do prve obrambe v tem, da tekmecu ničesar ne podariš s tem, ko bi sam naredil napako. "Začne se tako, da gremo suvereno skozi nevtralno cono, da ploščkov ne obračamo in jim ne damo priložnosti za odprte strele, ko bi se naša slaba igra obrnila proti nam," je dejal Nugent-Hopkins. "Včasih moraš samo preživeti, da se lahko boriš še en dan. Ni ti treba biti preveč agresiven." Edmonton je sicer doslej petkrat osvojil Stanleyjev pokal, vendar pa nazadnje v sezoni 1989/90.

"Prepričani smo, da lahko premagamo kogarkoli, če igramo svojo najboljšo igro. Tako da je odvisno samo od nas, kako bomo odigrali naslednjo tekmo," pa je dejal strelec edinega gola za Dallas Wyatt Johnston, ki je ob porazu dosegel svoj deseti gol v končnici. "Mislim, ne moremo izgubiti še ene tekme. Zagotovo smo potisnjeni ob zid."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.