Šport
5 ogledov

Damjan skočil na peto mesto

Jernej Damjan je osvojil drugo mesto v Willingenu. Žurnal24 main
Jernej Damjan se je na drugi posamični tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih razveselil sijajnega petega mesta. Zmagal je vodilni po prvi seriji Avstrijec Thomas Morgenstern.
 

Trondheim, velika skakalnica

1. T. Morgenstern (AVT) 275,5 točke
2. G. Schlirenzauer (AVT) 269,8
3. T. Hilde (NOR) 268,2
5. J. Damjan (SLO) 261,5
32. P. Peterka (SLO) 97,9
39. R. Kranjec (SLO) 92,4
45. P. Pikl (SLO) 86

Avstrijec Thomas Morgenstern je z dvema odličnima skokoma (133 in 131 m) zadržal vodstvo po prvi seriji in prišel do svoje tretje zmage v svetovnem pokalu. Z dobrima skokoma sta se na drugo oziroma tretje mesto uvrstila še en Avstrijec Gregor Schlierenzauer (134 in 129,5 m) in Norvežan Tom Hilde (131 in 130 m). Na drugi letošnji posamični tekmi je odlično nastopil tudi edini slovenski finalist Jernej Damjan , ki je bil s skokom 130,5 metra (134,9 točke) po prvi seriji na tretjem mestu, z drugim skokom (127 m) pa je na koncu pristal na skupnem petem mestu. Preostali trije Slovenci, ki so bili uspešni v petkovih kvalifikacijah, so ga na tekmi polomili in ostali brez finala. Primož Peterka (113 m) je tekmo končal na 32., Robert Kranjec (110,5 m) na 39. in Primož Pikl (107,5 m) na 45. mestu.


Thomas Morgenstern je z dvema odličnima skokoma prišel do svoje tretje zmage. © Action Images

 
Glavni trener slovenskih skakalcev Ari-Pekka Nikkola je bil z Damjanovim uspehom zadovoljen, nekoliko manj z nastopi ostalih. "Damjan že nekaj časa dobro skače in to je dokazal tudi danes," je po tekmi povedal Nikola. "Seveda sem z Jernejem zelo zadovoljen, a veselje ob tem mi hitro skalijo izidi preostalih fantov. Težava tiči v tem, da na treningih, ko so sproščeni, skačejo dobro, ko pa pride tekma, želijo iz sebe iztisniti več, kot so trenutno sposobni, in napake se kar vrstijo. Res škoda, ampak sam še vedno zaupam vanje in v svoje delo, tako da moramo mirno korak za korakom naprej," je nastope slovenskih skakalcev ocenil Nikkola. Vrnitve med najboljše pa je bil seveda vesel tudi Damjan: "Bila je "luštna" tekma. Dokaj normalno sem odskakal in najbolj sem vesel, da sem spet tam, kjer mislim, da spadam," je po tekmi za zurnal24.si povedal Damjan, ki upa, da je s svojim rezultatom vliv dodatno motivacijo tudi kolegom v reprezentanci. "Jutri ne pričakujem nič kaj več kot danes. Če bom naredil dva taka skoka kot danes bom povsem zadovoljen," je še dodal nasmejani Ljubljančan, ki je po dveh tekmah v skupnem seštevku zdaj osmi.

Sicer pa je na današnji tekmi, ki jo je odprl olimpijski prvak domačin Lars Bystöl, nastopilo zgolj 49 in ne 50 skakalcev, kot je to v navadi. Lani drugi najboljši skakalec sveta Norvežan Anders Jacobsen je na prvem uradnem treningu grdo padel ter noč preživel v lokalni bolnišnici na opazovanju. Imel je srečo v nesreči, saj je skupil le lažji pretres možganov in nima drugih poškodb, a bo vikend v Trondheimu izpustil, saj je že odpotoval domov v Hönefoss. Za zdaj še ni znano, ali bo lahko nastopil 14. decembra na naslednjem prizorišču svetovnega pokala v Beljaku.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.