Šport
106 ogledov

Dan D za slovensko reprezentanco

futsal Saša Despot
Slovenska futsal reprezentance bo danes ob 20.45 v Stožicah odigrala drugo tekmo evropskega prvenstva v Ljubljani, tekma proti Italiji pa bo za biti ali ne biti.

V primeru poraza je za futsaliste Slovenije prvenstva konec, če bodo proti Italiji remizirali ali zmagali, pa si bodo zagotovili mesto v izločilnih bojih.

Slovenija se je na prvi tekmi prvenstva s Srbijo razšla z 2:2, na četrtkovi drugi tekmi med Srbijo in Italijo pa je bilo 1:1. To pomeni, da je Srbija z dvema točkama, Slovenija in Italija pa s po eno. Če izbranci selektorja Andreja Dobovičnika danes zmagajo, bodo skupino A končali na prvem mestu, v primeru izida 0:0 bo prva Srbija in druga Slovenija, če pa se bo tekma končala s 3:3 ali višjim remijem, pa bo prva Slovenija in druga Srbija.

futsal EP v futsalu Šport Slovenija ima vse v svojih rokah

Če se tekma konča z 1:1, gresta v izločilne boje Slovenija in Srbija, o prvem mestu bi odločali kartoni (trenutno glede tega slabše kaže Srbom s petimi rumenimi kartoni). V primeru izida 2:2 bi Slovenija končala na vrhu skupine, o drugem potniku med Srbijo in Italijo pa bi spet odločali kartoni.

Dobovičnik se je po četrtkovem remiju med Srbijo in Italijo ozrl proti drugemu tekmecu na domačem turnirju: "Italija je zelo gibljiva ekipa, dosti teče, opravlja hitre menjave, je ekipa z dobrimi prekinitvami. Mi smo želeli zmagati na prvi tekmi, bili smo blizu. V tem trenutku bi bili naprej. Ta scenarij se ni izšel. Na tekmi z Italijo bomo dali vse od sebe."

azerbajdžan futsal EP 2018 Šport Po Azerbajdžanu v četrtfinale še Ukrajina

Danes bo na EP sicer še tekma skupine B med Kazahstanom in Rusijo. Ta se bo začela ob 18.00, pomembna pa bo predvsem za Ruse, ki si še niso zagotovili vozovnice v četrtfinale. Kazahstanci so že naprej, Poljaki pa čakajo na razplet današnjega obračuna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice