Šport
31 ogledov

Debakel odnesel predsednika ruske zveze

Dzagoev Rusija Grčija Varšava Euro 2012 EPA
Po neuspehu ruske nogometne reprezentance na evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem je v ponedeljek s položaja predsednika ruske nogometne zveze odstopil Sergej Fursenko. Slednji je bil na položaju zgolj dve leti, glavna naloga njegovega naslednika, ki še ni znan, pa bo priprava na svetovno prvenstvo 2018, ki ga bo gostila prav Rusija.

"Moštvo je igralo dobro, na koncu pa je rezultat vsekakor veliko razočaranje, za katerega se želim navijačem opravičiti," je danes na sestanku z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom v Kremlju dejal Sergej Fursenko. Putin je ob tem Fursenka prosil, da zadrži svoje mesto v izvršnem odboru Evropske nogometne zveze.

Rusi so letošnji Euro začeli z visoko zmago s 4:1 proti Češki in igrali neodločeno 1:1 s Poljsko, nato pa so jim z zmago z 1:0 četrtfinale pred nosom izmaknili Grki. Selektor reprezentance Dick Advocaat je že pred začetkom prvenstva najavil svoj odhod z mesta selektorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.