Šport
27912 ogledov

Đoković udaril po Nadalu: "Nisem presenečen, to je že počel"

Novak Đoković Profimedia
Novak Đoković je po porazu v četrtfinalu Roland Garrosa izstrelil strupene puščice proti Rafaelu Nadalu.

"Kralj peska" Rafael Nadal je v četrtfinalu OP Francije po štirih nizih premagal velikega rivala Novaka Đokovića in ostaja v igri za osvojitev rekordnega 22. turnirja za grand slam.

To je bil že njun 59. medsebojni obračun (rekord Odprte ere), Đoković pa po osmem porazu proti Nadalu na pariškem pesku vodi s 30:29.

Rafael Nadal Roland Garros Šport Tako epski dvoboj sta odigrala Nadal in Đoković

Dvoboj je imel velik pomen tudi z vidika njunega rivalstva, saj je bil Đoković  po kalvariji v Avstraliji, kjer so ga zaradi cepilnega statusa deportirali iz države, zelo motiviran, da se v Parizu spet izenači z Nadalom po številu osvojenih grand slamov.

Španec je namreč v deželi tam spodaj prišel do 21. lovorike, s katero se je na večni lestvici odlepil od Srba (20) in nekdanjega dolgoletnega rekorderja Rogerja Federerja (20). V francoski prestolnici, kjer je doslej zbral že rekordnih 13 naslovov (13-0 v finalih), bo imel Nadal lepo priložnost za povišanje prednosti pred večnima tekmecema.

Rafael Nadal | Avtor: Epa Epa

Pred začetkom turnirja v Parizu je bilo v medijih zaznati veliko negotovosti glede Nadalove forme. Španec je imel po stresnem zlomu reber na mastersu v Indian Wellsu vse prej kot zadovoljivo pripravo na Roland Garros, še bolj zaskrbljujoča pa je bila poškodba njegovega stopala, ki je botrovala nepričakovanemu porazu proti Kanadčanu Denisu Shapovalovu v tretjem krogu Rima.

Rafael Nadal | Avtor: Epa Epa
Nadal je sicer pojasnil, da ne gre za novo poškodbo, temveč zaplet s kroničnim stanjem (Muller-Weissov sindrom), ki ga pesti že od začetka kariere.

Ker Nadal na dvoboju z Đokovićem ni kazal znakov fizičnih težav, je Srb novinarjem izrazil skeptičnost glede Špančevega zdravstvenega stanja.

"Jaz nisem videl nobenih težav," je bil jasen 35-letni prvi igralec sveta. "Niti malo nisem presenečen," je dodal. "Ni bilo prvič, da se je po nekaj dneh, ko je le stežka hodil, vrnil 100-odstotno pripravljen. To mu je karieri že večkrat uspelo, tako da nisem presenečen," je pristavil.

Čeprav je Đokovićev komentar zamaskiran v kompliment, so si navijači enotni, da imajo njegove besede zelo oprijemljiv podton. Kljub vsemu je Srb pokazal velik karakter in rivalu športno čestital za boljšo predstavo. "V ključnih trenutkih je bil boljši igralec in lahko mu le čestitam. Pokazal je, zakaj je velik šampion. Ostal je psihično zbran in dvoboj končal na način, kot ga je. Zaslužil si je napredovanje," je priznal.

Nadal in Đoković sta doslej odigrala 59 uradnih dvobojev, z minimalno prednostjo pa vodi srbski tenisač (30:29). Na peščeni podlagi je izid 20:8 v korist Nadala, na trdi podlagi pa 20:7 v korist Đokovića. Na travnati podlagi sta poravnana na 2:2 v zmagah. Včerajšnji četrtfinalni obračun na Roland Garrosu je bil njun 18. na navečjih turnjih, z 11:7 pa vodi Nadal.

Komentarjev 1
  • Zoran Jovanovic 13:28 01.junij 2022.

    in kje pravzaprav je udaril po Nadal butl en od novinarja. On je v bistvu to povedal kot pohvalo, da je že videl Nadala tako poškodovanega, ampak se je vseeno vrnil še boljši in močnejši.