Šport
83 ogledov

Đoković melje naprej

novak đoković Epa
Trikratni zmagovalec turnirja in prvi favorit letošnje izvedbe Novak Đoković je na poti do 25. zaporedne zmage v sezoni oddal prvi niz v New Yorku.

Na teniškem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku sta nastopila oba prva nosilca. Srb Novak Đoković je s 6:7 (5), 6:3, 6:4 in 6:2 ugnal Britanca Kyla Edmunda in napredoval v tretji krog, v ženski konkurenci pa se je poslovila Čehinja Karolina Pliškova, ki jo je s 6:1 in 7:6 (2) presenetljivo ugnala Francozinja Caroline Garcia.

Đoković, čeprav je nepričakovano oddal niz in izgubil prvo podaljšano igro letos, v koronski sezoni 2020 še naprej ostaja nepremagan. Nanizal je že 25 zmag.

Da proti Edmundu ni bilo povsem preprosto, je po zmagi posredno priznal tudi prvi igralec sam: "Res sem vesel, da sem imel že tako zgodaj težek dvoboj, kar mi bo služilo na preostanku turnirja."

novak đoković | Avtor: Epa Epa
Đoković namreč lovi zmago na turnirju in se želi približati Švicarju Rogerju Federerju in Špancu Rafaelu Nadalu, ki ju sicer v New Yorku ni, v skupnem številu zmag na turnirjih za veliki slam. Triintridesetletni Srb jih je doslej osvojil 17, Nadal 19 in Federer 20.

V moški konkurenci je napredoval tudi četrtopostavljeni Grk Stefanos Tsitsipas, ki je domov poslal debitanta na US Opnu Američana Maxima Cressyja s 7:6 (2), 6:3, 6:4. "Z gledalci bi bila zame te preizkušnja še veliko lepša," je po porazu povedal Cressy, ki je prvič v karieri nastopil na igrišču Arthurja Asha.

Več dela je imel peti nosilec Nemec Aleksander Zverev, s 7:5, 6:7 (8), 6:3 in 6:1 je premagal Američana Brandona Nakashimo. Ta je priložnost za nastop na turnirju dobil s posebnim povabilom. Zverev tokrat še ni potrdil dobre igre, saj je blestel s 24 asi, a pri servisu naredil tudi deset dvojnih napak. Po dvoboju je potrdil, da je imel težave z obutvijo, ki jo je med dvobojem zamenjal: "Pnevmatike za suho podlago sem moral zamenjati s tistimi za mokro."

V tretji krog se je prebil tudi sedmi nosilec Belgijec David Goffin. Južnoafričana Lloyda Harrisa je premagal s 7:6 (6), 4:6, 6:1 in 6:4.

karolina pliškova | Avtor: Epa Epa
Pliškova, tretja igralka sveta, je v začetku dvoboja z Garcio delovala popolnoma nebogljeno in v prvem nizu zaostajala že z 0:5, pa tudi v podaljšani igri drugega niza je bila Francozinja bolj zbrana in zasluženo napredovala. Po tekmi je 28-letna Čehinja priznala, da ni zaigrala, kot zna, a da to ni povezano s tem, da je bila kot prva nosilka pod pritiskom. "To nima nič opraviti s porazom," je dejala.

V ženski konkurenci je zmagovalka leta 2018 Japonka Naomi Osaka potrebovala le dobro uro za zmago nad Italijanko Camilo Giorgi s 6:1 in 6:2. V tretjem krogu pa je tudi šesta nosilka Čehinja Petra Kvitova po zmagi nad Ukrajinko Katerino Kozlovo s 7:6 (3) in 6:2. Uspešna je bila tudi zmagovalka leta 2016 Nemka Angelique Kerber, ki je premagala rojakinjo Anna-Leno Friedsam po hudem boju s 6:3 in 7:6 (6).

Naziv poraženke dneva pa si je priborila Francozinja Kristina Mladenović. Ta je v dvoboju z Rusinjo Varvaro Grahevo vodila s 6:1, 5:1 in 40:0, a je Rusinja najprej dobila drugi niz v podaljšani igri, v tretjem pa slavila kar s 6:0. "Enostavno me je zmanjkalo. Rezervoar je bil povsem prazen," je po tekmi dejala Francozinja.

Slovenija v posamični konkurenci nima več igralcev. Po Aljažu Bedenetu se je v sredo popoldan poslovila še Kaja Juvan. S 6:4 in 6:1 jo je ugnala 14. nosilka Estonka Anett Kontaveit.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice