Šport
13 ogledov

Domenech znova na udaru kritik

Raymond, ne zafrkni, ravnokar sem si nabavil nov TV-sprejemnik. (Foto: Reuters)
1/14
Žurnal24 main
Po težko priigrani zmagi francoske reprezentance so se oglasili tudi navijači galskih petelinov, ki že dolgo ne zaupajo v sposobnosti trenerja Raymonda Domenecha. ''Napadli'' so ga s plakati ...

Francozi so sicer le stežka premagali reprezentanco Kostarike (2:1). Nogometaši Francije so se po visokogorskih pripravah vrnili v nižine in v domačem Lensu odigrali prvo pripravljalno tekmo pred odhodom na SP. Tekmec je bila Kostarika in tudi tokrat ni šlo nič po načrtih Raymonda Domenecha in kompanije. V vratih je malce presenetljivo začel Steve Mandanda, v napadu pa trojec Franck Ribery - Sydney Gouvou - Nicolas Anelka. Hladen tuš za domače navijače je prišel že po dvanajstih minutah igre, ko so gostje povedli z golom Carlosa Hernandeza. Odgovor Francozov je prišel že čez deset minut, ko je izid poravnal Nicolas Anelka. Kljub zedetku je Chelseajevega ostrostrelca ob polčasu zamenjal Barcelonin as Thierry Henry, a galski petelini vse do zadnjih minut tekme niso premogli zmagovite poteze. Zanjo je moral poskrbeti kar rezervist Mathieu Valbuena, ki je v velikem slogu proslavil premierni nastop v dresu z državnim grbom po lepi podaji še enega rezervista Abouja Diabyja.

Luknjasta obramba Američanov
Ameriška nogometna reprezentanca, ki bo na bližnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki tekmec Slovenije v predtekmovalni skupini C, je danes ponoči odigrala prijateljsko tekmo s Češko. Američani so v East Hartfordu izgubili z 2:4 (1:1).

Za Američane je bila tekma s Čehi zadnja v razširjeni postavi. Pred naslednjo prijateljsko tekmo v soboto s Turčijo v Philadlephii, po kateri bodo že odpotovali v JAR, bo selektor Bob Bradley predvidoma že sporočil imena 23 igralcev za nastop na SP. Tokrat so ZDA tekmo – selektor je pustil na klopi najboljše igralce Landona Donovana, Clinta Dempseyja in Tima Howarda ter dal priložnost mlajšim – dobro začele in slabo končale. Maurice Edu je domače popeljal v vodstvo v 17. minuti, Herculez Gomez pa je zadel v 66. Čehi so po zaslugi Tomaša Sivoka izenačili minuto pred koncem prvega polčasa, v drugem pa so zadeli še Jan Polak (58.), Martin Fenin (77.) in Tomaš Necid (90.). Američani bodo na SP prvo tekmo igrali 12. junija proti Angliji. S Slovenijo se bodo pomerili 18. junija.

Za slovenske navijače je bila zanimiva tudi tekma med Turčijo in Severno Irsko (2:0). Nasprotniki Slovenije v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo in nasprotniki v prihajajočih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo so proti Turkom klonili po golih Sercana Yildrima in Semiha Sentürka.

Prijateljske tekme, rezultati:

Združene države Amerike : Češka 2:4 (1:1)
Edu (17), Gomez (65); Sivok (44), Polak (58), Fenin (77), Necid (90)

Turčija : Severna Irska 2:0 (0:0)
Yildrim (48), Sentürk (72)

Nizozemska : Mehika 2:1 (2:0)
Van Persie (17, 41); Hernandez (74)

Estonija : Hrvaška 0:0

Francija : Kostarika 2:1 (1:1)
Sequeira (22/a.g.), Valbuena (83); Hernández (12)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.