Šport
11 ogledov

Dragić: "Brazilce lahko premagamo"

Goran Dragić je eden najboljših slovenskih obrambnih igralcev. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Goran Dragić po tekmi s Hrvaško samozavestno zre v prihodnost in napoveduje zmagi proti Braziliji in Iranu. "Končno smo bili razpoloženi in v takih trenutkih nas je najtežje ustaviti," nam je povedal.

Kako ste videli tekmo proti Hrvaški?
Bilo je težko. Menjavali smo se v vodstvu, ampak na koncu smo nadzorovali svoje živce, igrali umirjeno. Morda smo zgrešili malo preveč prostih metov na koncu tekme. Vsi smo zelo veseli. Naredili smo velik posel. Ampak zdaj se ne smemo ustaviti. Pred nami je Brazilija.

 

Ste slučajno spregledali galerijo zmage nad Hrvaško? Najdete jo tukaj!
Izkazala sta se Jaka Lakovič in Uroš Slokar. Ekipi se je odprlo v napadu.

Ta tekma je bila zelo pomembna za soigralce. Zelo sem vesel, da v ključnih trenutkih nismo popustili. Dokazali smo, da imamo značaj, in zasluženo zmagali. Štirje smo dali več kot deset točk. Končno smo bili razpoloženi in v takih trenutkih nas je najtežje ustaviti. Definitivno je bilo meni lažje igrati. V prvem polčasu nas je Uroš z dobro igro vlekel naprej. V drugem polčasu se je razigral Jaka, pomagala sta Samo (Udrih, op. p.) in Boki (Nachbar, op. p.). Zelo težko nas je premagati, če nas je toliko razpoloženih. Jaka je pokazal svoj značaj. Ne igra zaman za Barcelono. Odličen igralec je.

 

Zdaj ste naredili korak proti drugemu mestu v skupini.

Pred tekmo smo se pogovarjali, da je pomembno, da premagamo Hrvate, si okrepimo samozavest in se uvrstimo v naslednji krog. Zdaj imamo še dve tekmi. Irance moramo premagati, še prej pa iti stoodstotno v tekmo z Brazilci. Tudi njih lahko premagamo. Ogledali smo si njihovo tekmo s Tunizijo in niso bili tako suvereni. Če premagamo še njih, potem imamo res lepe možnosti za drugo mesto v skupini.

Pa bo zdaj kaj lažje igrati?

Ne bi rekel. Še naprej bomo igrali maksimalno borbeno. Obe tekmi bomo šli na zmago. Napovedujem dve zmagi.

 

Kaj veste o naslednjem tekmecu, Braziliji?

Brazilija ima močno centrsko linijo. Predvsem Tiago Splitter je zelo močan. Anderson Varejao morda ni tako zelo dober v napadu, je pa zelo močan v obrambi. Na branilskem položaju kraljuje Leandro Barbosa. Igra zelo hitro košarko. Težko ga je ustaviti v prodoru. Je pa take vrste igralec, ki ne podaja rad. Tako moramo ob njegovih prodorih zožiti raketo. Ne smemo pozabiti niti drugih.

 

Kakšno tekmo pričakujete?

Mislim, da bodo igrali malo hitrejšo košarko kot evropske ekipe. Morali bomo dvigniti raven energije. Tekmo moramo začeti od prve minute in jim dati vedeti, da si tudi mi želimo zmage.

 

Kaj bo treba popraviti?

Definitivno igro v obrambi. Imamo kar veliko izgubljenih žog. Žoga je spolzka, drsi. Ampak to je odvisno od naše zbranosti. V obrambi pa moramo izboljšati komunikacijo. Treba je bolje igrati obrambo ena na ena. Igralec mora najprej poskrbeti za svojega igralca v nasprotni ekipi, šele v naslednjem trenutku pa lahko pričakuje pomoč od soigralcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.