Šport
90 ogledov

Drugo slovo, tokrat dokončno

andy murray ivan lendl Epa
Najboljši britanski tenisač je končal sodelovanje s trenerjem, ki mu je pomagal do največjih uspehov v njegovi karieri.

Nekdaj prvi igralec s svetovne teniške jakostne lestvice, 30-letni Škot Andy Murray, je v petek zvečer naznanil, da se razhajata s češkim strokovnjakom Ivanom Lendlom, poroča agencija AFP.

Gre za izredno uspešno sodelovanje, saj je Murray pod budnim očesom Lendla osvojil prav vse svoje naslove za grand slam, tudi drugi naslov lani v Wimbledonu in olimpijski turnir v Rio de Janeiru. Skupaj je Murray osvojil tri turnirje za grand slam in dva olimpijska, po lanskem odličnem letu pa je sledilo letošnje, v katerem je dobil le turnir marca v Dubaju.

"Ivanu sem zelo hvaležen za vso pomoč v zadnjih letih. Imela sva velike uspehe in se kot ekipa veliko naučila," je na spletni strani zapisal igralec in poudaril, da se bo zdaj začel pripravljati na odprto prvenstvo Avstralije.

"Andyju želim vse najboljše. Imela sva čudovito obdobje, z velikimi uspehi in obilo zabave," pa je ob ločitvi povedal zmagovalec osmih turnirjev za gand slam Lendl, ki se bo zdaj osredotočil na delo z ameriškimi talenti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice