Šport
8 ogledov

Dva Kopitarjeva gola za zmago Kraljev

Kralji tudi letos ne bodo videli končnice lige NHL. Žurnal24 main
Anže Kopitar se je v soboto zvečer v severnoameriški hokejski ligi spet veselil zmage. Kralji so bili po kazenskih strelih s 4:3 boljši od hokejistov Dallasa.
 

Liga NHL

Philadelphia : Boston 3:4*
Los Angeles : Dallas 4:3**
Ottawa : Detroit 3:2
Buffalo : New Jersey 2:3**
Carolina : Colorado 4:5
Atlanta : Pittsburgh 2:3**
Florida : Tampa Bay 3:5
Columbus : Nashville 2:1**
NY Rangers : Montreal 4:1
San Jose
: Toronto 3:2
*podaljšek
**kazenski streli

Edini slovenski hokejist v severnoameriški hokejski ligi Anže Kopitar se je v soboto zvečer spet veselil zmage. Los Angeles je doma po kazenskih strelih s 4:3 premagal Dallas, k zmagi pa je Kopitar prispeval en gol v rednem delu tekme in enega pri kazenskih strelih. Spet so hitro povedli gostje (2:0), a je Kraljem uspelo izenačiti, odločilni gol za zmago Kraljev pa je pri kazenskih strelih zadel Patrick O'Sullivan. "Ko vemo, da moramo igrati najbolje, lahko tekmo dvignemo na tak nivo," je po tekmi razlagal trener Kraljev Marc Crawford. "Mislim, da so se fantje zares zelo potrudili. Še naprej se bomo trudili, da bi odpravili svoje napake, ne bomo pa pustili, da ne bi dobro trenirali." Sicer pa se je na tekmi znova izkazal vratar Kraljev Jason LaBarbera, ki je zbral 23 obramb. "Treba je ostati optimističen," je svojo strategijo obrambe pojasnil LaBarbera. "Če zaostajaš za dva gola, lahko postaneš negativno nastrojen, tako pa se ne da igrati. Ves čas sem poskušal ostati zbran, ne razmišljati o trenutnem rezultatu in se osredotočiti zgolj na tekmo ter tako po svoje prispevati k zmagi."

Od preostalih devetih tekem se je ena končala po podaljšku, v Philadelphii so se s 4:3 veselili hokejisti Bostona, še tri tekme pa so se končale po kazenskih strelih. V Buffalu so se veselili gostujoči hokejisti New Jerseyja, prav tako so bili gostje srečnejši tudi v Atlanti – Pittsburgh je zmagal s 3:2, v Columbusu pa so se veselili gostitelji – Nashville so premagali z 2:1.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.