Šport
40 ogledov

Encijani danes proti Danski

Slovenska rugby reprezentanca Daniel Storch
Slovenska rugby reprezentanca se bo danes ob 14. uri pomerila z Dansko v okviru Evropskega pokala narodov v stadionu ŽAK v Šiški.

Slovenska rugby reprezentanca bo danes na šišenskem stadionu ŽAK gostila reprezentanco Danske v okviru Evropskega pokala narodov. Ob zmagi nad Dansko bi Slovenija (in porazu Luksembruga proti Srbiji) zasedla prvo mesto prvo mesto v svoji skupini in odločilni prišla bližje napredovanju po skupinah Evropskega  pokala narodov.

Pretekli teden so lahko slovenski rugbyjisti slavili prvo zmago proti Srbiji v Beogradu. V ekipi Encijanov bodo danes nastopili vsi trije bratje Max, Jack in Frankie Škofič, ekipi pa se je pridružil še 23-letni Guillaime Delmas.

Šok za Fentona - Suljič ne bo igral

Včerajšnja novica o preslabih rezultatih na zdravniških testih Dalija Suljić za nastop na tekmi, pa je nekoliko omajala pripravljeno taktiko slovenskega selektorja Andrewa Fentona. "Zadnja dva meseca sem se po vseh močeh trudil, da bi lahko po dolgem času spet zaigral za Slovenijo. Na žalost sem na koncu izgubil tekmo s časom. Ekipi bom sedaj pomagal po najboljših močeh in poskrbel, da fantje med tekmo ne bodo žejni," je včeraj dejal Suljić, ki je za tekmo proti Danski prišel iz Nove Zelandije. Zaradi hujšega pretresa možganov, ki ga je utrpel med tekmo novozelandskega državnega prvenstva, ne bo mogel nastopiti.

Tudi igralci so pred tekmo z Dansko optimistični in verjamejo v zmago. "Danska ekipa je zelo močna in izjemno konkurenčna. Imajo veliko sposobnih posameznikov, ki bodo nevarni za nas in mi se jim bomo morali prilagoditi. Imamo načrt igre, katerega bomo poizkušali uresničiti in ponovno bo odvisno od Dancev, ali se bodo lahko prilagodili in spoprijeli z našim slogom igranja. V vsakem primeru se veselim gostovanja z Dansko to soboto v Ljubljani. Imamo veliko razlogov za optimizem: dosegli smo veliko zmago proti Srbiji prejšnji teden v Beogradu in gradimo izjemno timsko kemijo in razumevanje," je o ekipi povedal igralec Jack Skofič.

Slovenija na naslovnici Svetovne rugby organizacije 

Slovenska reprezentanca se je po zmagi nad Srbijo znašla na naslovnici Svetovne rugby organizacije, saj so napredovali za največ mest na lestvici in trenutno zasedajo izjemno 64. mesto, kar je za državo z zgolj štirimi klubi v državnem prvenstvu čudež brez primere.

 

 

 

Postava Slovenije za tekmo proti Danski:

Hočevar, Rman, Pilko, Šercer, Suljič M., Zaletel, Miklič, Jovič, Dobnikar, Habjanič, Skofič M., Skofič J., Miljuš, Popadec, Burnik, Skofič F., Delmas, Okič G., Šubic, Troppan, Kavčič, Udovč, Jelenčič

Slovenska rugby reprezentanca | Avtor: Daniel Storch Daniel Storch

Danska ekipa je zelo močna in izjemno konkurenčna. Imajo veliko sposobnih posameznikov, ki bodo nevarni za nas in mi se jim bomo morali prilagoditi. Imamo načrt igre, katerega bomo poizkušali uresničiti in ponovno bo odvisno od Dancev, ali se bodo lahko prilagodili in spoprijeli z našim slogom igranja. V vsakem primeru se veselim gostovanja z Dansko to soboto v Ljubljani. Imamo veliko razlogov za optimizem: dosegli smo veliko zmago proti Srbiji prejšnji teden v Beogradu in gradimo izjemno timsko kemijo in razumevanje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.