Šport > Euro 2024
4715 ogledov

Hrvatom teče voda v grlo, rešijo se lahko samo na en način

Hrvaška Epa
Hrvatom za preboj v izločilne boje Eura 2024 zadostuje samo zmaga proti branilcem naslova.

Drevi ob 21. uri bosta na nogometnem evropskem prvenstvu v Nemčiji na sporedu tekmi zadnjega kroga v skupini B. Merkur Spiel-Arena v Düsseldorfu bo gostila obračun med Albanijo in Španijo, Red Bull Arena v Leipzigu pa med Hrvaško in Italijo.

Pred odločilnimi tekmami v skupinskem delu so najbolj sproščeni Španci. Po visoki zmagi nad Hrvati s 3:0 in tesni nad Italijani z 1:0 so si že zagotovili nastop v izločilnih tekmah, a izbranci španskega selektorja Luisa de la Fuenteja želijo zmagoviti niz nadaljevati tudi na obračunu proti Albancem, ki so na prvi tekmi klonili proti Italijanom, na drugi pa remizirali s Hrvati.

Azzurrom za napredovanje v osmino finala zadostuje že neodločen izid, Hrvati pa bodo napredovali le v primeru zmage nad branilci naslova iz leta 2020, ko je zaključni turnir stare celine potekal v kar enajstih državah.

"To je še ena zgodovinska tekma za nas. Pripravljeni smo, z izjemo (Domagoja, op. a.) Vide smo vsi zdravi. Zavedamo se svojega položaja, za napredovanje v izločilne boje nam zadostuje samo zmaga. To moramo narediti, saj se ne želimo predčasno vrniti domov. Na prvih dveh tekmah niso dosegli želenega rezultata, a vedno smo znali pokazati pravi obraz, kadar je bilo to najbolj potrebno," je pred odločilnim obračunom z branilci evropske krone dejal hrvaški selektor Zlatko Dalić.

Hrvaška | Avtor: Epa Epa

Italija je trenutno na drugem mestu lestvice v skupini B in bi ji za uvrstitev v izločilne boje zadostovala že točka.

Pred odločilnimi tekmami je sicer odprtih še kar nekaj scenarijev. Teoretično bi lahko Italijani obstali v skupinskem delu, če bi na zadnji tekmi izgubili s Hrvati, Albanci pa bi uspeli presenetiti Špance.

Po dveh tekmah v skupini B je Španija zbrala šest točk, Italija tri, Albanija in Hrvaška pa po eno.

"V nogometu nas ni strah. Strah občutiš, ko ti odkrijejo bolezen, ne pa ob igranju nogometa," je pred obračunom s Hrvaško dejal italijanski branilec Alessandro Bastoni.

"Hrvate spoštujemo, vendar se jih ne bojimo. Zavedamo se, da imajo izkušeno ekipo, skupaj so odigrali že veliko tekem. Poraz proti Španiji nas je močno zaznamoval. Na nek način nas je zbližal. Lahko se je veseliti in biti povezan ob zmagi, a šele ob porazu pride na plan prava plat ljudi. Prepričan sem, da se bomo uspeli dokazati," je dodal Bastoni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • radovednica 15:40 24.junij 2024.

    Vsi ex balkanci so tretjerazredni. Hrvati so itak mnogo slabši kot so bili, Srbi so tu nekje, sicer po imenih bi rekli precenjeni, povprečni. O slovenjcelnih pa ne izgubljajmo besed, spet samo kalkulirajo, kdo bi "igral za njih", da bi ...prikaži več se uvrstili, sami pa so poden od podna, samo njim se lahko zgodi kaj takega kot se je proti Srbom v zadnjem napadu. Sedaj se pa spet hvalisajo, kako so Angleži zanič. Saj so vsi po vrsti, nič od kombinatorike, tehnike ali tempa v igri. Vsi balkanjerosi bodo šli...

  • Enzgg4 12:34 24.junij 2024.

    Bomo navjali za Lahe