Šport > Euro 2024
5663 ogledov

Navijači izžvižgali Srbe, tako Hrvati komentirajo razplet

srbski navijači tekma z Dansko Euro 2024 Profimedia
Razočaranje srbskih najvijačev je bilo po izpadu njihove reprezentance veliko. Razplet skupinskega dela odmeva tudi v hrvaških medijih

V skupini C na evropskem prvenstvu v nogometu sta si napredovanje poleg Slovenije zagotovili reprezentanci Anglije in Danske, ki sta zasedli prvi dve mesti. Na dnu je pristala Srbija, ki je prav tako kot Slovenija prvič po 24 letih nastopila na prvenstvu stare celine, a jo zdaj razočarana zapušča po skupinskem delu.

Po dvoboju v Münchnu, kjer se je po navedbah srbske tiskovne agencije Tanjug zbralo 30.000 srbskih navijačev, so ti izžvižgali svoje rojake na zelenici in nadnje metali plastične kozarce. Pri tem bi jo skoraj skupil napadalec Aleksander Mitrović. Srbski nogometaši so se želeli zahvaliti za podporo, a so naleteli na jezo navijačev.

V skupini C so ekipe na šestih tekmah dosegle le sedem golov, kar se je zgodilo le enkrat v zgodovini EP, odkar od leta 1980 obstaja skupinski del tekmovanja, piše Tanjug. Tako je bilo še leta 2016, ko so prav tako v skupini C na prvenstvu v Franciji igrale Nemčija, Poljska, Severna Irska in Ukrajina.

"Zaslužili smo si napredovanje"

Srbi so skupinski del končali z enim danim in dvema prejetima zadetkoma. Manj od pričakovanj, a je vratar srbske izbrane vrste Predrag Rajković kljub temu dejal, da so si zaslužili nastop v osmini finala.

"Seveda nam je žal, to je fenomenalna skupina igralcev. Zbrali smo se, trdo garali in verjeli vase. Menim, da smo si zaslužili napredovanje, a nam to ni bilo dano," je, kot ga navaja Tanjug, Rajković dejal za Radio televizijo Srbije.

Srbija : Danska | Avtor: Epa Epa

Čeprav je bil označen za enega najboljših srbskih igralcev na tem turnirju, bi to hipoma zamenjal. "Od tega nimam nič. Vse bi dal, da bi prejel pet golov, a bi vseeno napredovali. Tak je nogomet in moramo se obrniti v prihodnost. Žal mi je navijačev, ki so nas v takšnem številu prišli podpret na prvenstvu, in tistih, ki so navijali prek malih ekranov. Radi nas imejte še naprej," je zaključil Rajković.

"Razočarani smo, a ..."

Kapetan srbske zasedbe Dušan Tadić je bil razočaran zaradi izpada po skupinskem delu, a vseeno ponosen na ekipo. "Po Katarju smo skušali storiti korak dlje. Razočarani smo, a sem vseeno ponosen na to skupino fantov. Po napornih sezonah nihče ni želel počitka. Dali smo vse od sebe, da naši državi prinesemo uspeh, a nam to ni uspelo," je Tadić dejal za RTV Srbije.

Izkušeni nogometaš Fenerbahčeja je obžaloval zapravljene priložnosti proti Danski in tudi Sloveniji. "Strel Sergeja Milinković-Savića, prepovedan položaj, Mitrović z glavo ... Nismo zadeli kot tudi ne proti Sloveniji. Moramo analizirati, kako se je vse skupaj odvilo. Ponosen pa sem na dejstvo, da smo dali vse od sebe," je za konec dejal Tadić.

Srbija je sicer leta 2000 na zadnjem EP, takrat še kot Jugoslavija, igrala v skupini skupaj s Slovenijo, Španijo in Norveško ter napredovala v četrtfinale. Na SP je nazadnje v izločilnih bojih igrala leta 1998 v Franciji, ko je izpadla v osmini finala.

Hrvaški mediji: "Slavje pri sosedih"

Razplet skupinskega dela močno odmeva tudi na Hrvaškem. Njihova pričakovanja pred prvenstvom so bila velika, a se je tokrat tudi za njih tekmovanje klavrno končalo. Hrvaški zvezdnik Luka Modrić je po obračunu proti Italiji spregovoril o razočaranju.

Luka Modrić | Avtor: Profimedia Profimedia

Tamkajšnji mediji pa so se razpisali tudi o uspehu slovenske reprezentance. Jutarnji list tako piše, da je Kekova vojska zadržala Angleže na ničli in spisala zgodovino. "Obramba je bila čvrsta in okretna," poudarjajo. "Hrvaška izpadla z Evra, Angleži niso uspeli zabiti Sloveniji, Srbija zadnja v skupini," dogajanje povzema Večernji.hr. 

Hrvaški mediji povzemajo današnje naslovnice slovenskih medijev o zgodovinskem uspehu, ki je državo spravil na noge. Pa ne le na noge, slovenska reprezentanca ima na tokratnem tekmovanju bučno podporo tudi s tribun

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar VINOVERITAS
    VINOVERITAS 14:36 27.junij 2024.

    Danes je tekma srbija- hrvaška ob 20.35 v Frankfurtu na stadionu letališče!!!!!!!

  • Nevica 09:59 26.junij 2024.

    Srbski navijači so zelo primitivni. Takrat, ko njihovi nogometaši potrebujejo največ podpore, jih celo napadajo....Taki navijači niso vredni NIČ!

  • Enzgg4 09:46 26.junij 2024.

    Kocke se podirajo...