Šport > Euro 2024
1503 ogledov

Noro, kaj je uspelo legendarnima Portugalcema

Ronaldo in Pepe Profimedia
Portugalski nogometni reprezentant Pepe, ki je začel torkovo tekmo 1. kroga skupine E na evropskem prvenstvu v Nemčiji proti Češki, je postal najstarejši nogometaš z nastopom na prvenstvu stare celine.

Pepe je star 41 let in 113 dni. Za nov mejnik v karieri pa je poskrbel tudi Cristiano Ronaldo, ki je kot prvi nastopil na šestem EP. Pepe je izboljšal starostni rekord madžarskega vratarja Gaborja Kiralyja, ki je v osmini finala na EP leta 2016 nastopil pri 40 letih in 86 dneh.

Ronaldo pa je postavil rekord po številu prvenstev, na katerih je nastopil, saj je zdaj aktivni udeleženec šestega. Začel je pred 20 leti, ko je njegova država gostila Euro in je Portugalska šele v finalu klonila s presenetljivimi prvaki Grki. Leta 2016 pa se je tudi veselil naslova evropskega prvaka. Obenem je s 26 posamičnimi tekmami na EP rekorder tudi v tej statistični prvini.

Portugalska je tekmo s Češko dobila z 2:1, več o tem si lahko preberete tukaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.