Šport > Euro 2024
211 ogledov

Počilo med selektorjem in kapetanom, zdaj že zgladili nesoglasja

Dušan Tadić Profimedia
Selektor Srbije Dragan Stojković - Piksi in kapetan srbske reprezentance naj bi že zgladila nesoglasja, potem ko je med njima počilo po tekmi med Srbijo in Anglijo.

Srbi so proti Angležem, ki veljajo za prve favorite prvenstva, prikazali všečno igro, a je bolj kot pozitiven obet za nadaljevanje v javnosti odmevalo nezadovoljstvo kapetana Dušana Tadića. Ta je proti Angležem v igro vstopil šele v 60. minuti. Čeprav je šlo za strateško odločitev selektorja Stojkovića, Tadić s tem ni bil zadovoljen. Še več: selektorju je po tekmi v izjavah medijem namenil precej ostrih besed

"To, da nisem začel tekme, je bil del naše strategije. Sicer jaz vedno igram. Selektor mi je pojasnil, da se bomo najprej branili, potem pa bom z vstopom v igro poskusil preobrniti potek tekme. Upal je, da bomo do takrat obdržali izid 0:0. Mislim, da je selektor že razmišljal o tekmi s Slovenijo, torej če nam uspe zmagati tisto tekmo, se bomo prebili iz skupinskega dela. Po mojem je bila to idealna priložnost, da premagamo Anglijo, saj so nam kljub zvenečim imenom v njihovi reprezentanci dali kar veliko prostora," je za nizozemske medije povedal Tadić.

"Lahko bi jim prizadejali velik udarec. Če bi jaz igral celo tekmo, bi jim povzročili več težav. A tako pač je, odločitve je treba spoštovati. Imeli smo veliko prostora, če bi na igrišču preživel več časa, bi zabili vsaj enega ali morda celo dva gola. Ampak dobro, to je nogomet. Treba bo iskati nove priložnosti. Imamo lepe možnosti za napredovanje v izločilne boje, kar je tudi najpomembneje," je še potarnal Tadić. 

Srbska reprezentanca je nesoglasja očitno hitro zgladila, vsaj če gre verjeti zapisu na spletni strani Srbske nogometne zveze. V hotelu v Augsburgu, kjer biva srbska reprezentanca v času Eura 2024, se je namreč Tadić selektorju Stojkoviću opravičil za nepremišljene besede, opravičilo pa je namenil tudi soigralcem, so zapisali pri Srbski nogometni zvezi.

Srbi in Slovenci se bodo v težko pričakovanem obračunu, morda kar ključnem za obe reprezentanci, pomerili v četrtek ob 15. uri v Münchnu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.