Šport > Euro 2024
94985 ogledov

Srbi se zgražajo nad tem, kar se je zgodilo pred tekmo s Slovenijo

srbski navijači Profimedia
Evropska nogometna zveza (Uefa) si je privoščila veliko napako v napovedi tekme med Slovenijo in Srbijo.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v uradnem vodniku tekem na EP, ki ga prejmejo akreditirani novinarji, zamešala srbsko in hrvaško zastavo. Napaka krovne evropske zveze je naletela na zelo močne odzive v srbskem medijskem prostoru. 

 | Avtor: Print Screen Print Screen

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Uefa pred začetkom tekmovalnega dne vsem akreditiranim novinarjem posreduje pomembne informacije v zvezi z dogajanjem na prvenstvu. A v četrtek je srbske novinarje pričakalo neprijetno presenečenje, ko so ob napovedi zelo pomembnega obračuna med Slovenijo in Srbijo, ki se je po zadetku slednje v 95. minuti končal z neodločenim izidom (1:1), zagledali hrvaško zastavo.

"Ali je to mogoče?" so se spraševali novinarji srbskega Kurirja in v naslovu zapisali: "Uefa poskrbela za nezaslišan škandal. Neverjetno, kaj so naredili Srbiji pred pomembno tekmo. Nekdo bi moral odgovarjati!" 

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Velika napake Uefe: pomešali so zastavi Srbije in Hrvaški," so v zvezi z napako, ki je bila kasneje odpravljena, zapisali pri srbskem Sportklubu. "Velikanski škandal na Euru: v napovedi tekme srbsko zastavo zamenjali s šahovico," pa so poročali pri srbskem Telegrafu.

"Zastavo Srbije zamenjali s hrvaško: Uefa si je naredila veliko sramoto," piše bosanski spletni portal Nezavisne.com. "Sramotni škandal Uefe. Saj ni res, kaj so naredili Srbiji pred tekmo s Slovenijo," pa so se hudovali pri srbskem Espresu.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Dan po tekmi s Slovenijo v srbskih medijih najglasneje odmeva izjava strelca edinega slovenskega zadetka Žana Karničnika, ki je dejal, da so slovenski nogometaši "vedeli, da imajo Srbi težave z vračanjem v obrambo po izgubljeni žogi."

EURO2024 Izjave Šport Igralec tekme: Lahko smo ponosni na to, kar smo naredili

"Slovenski junak zbodel Srbe," v navezavi na Karničnikove besede poroča portal Srpskainfo, podobno pa so besede slovenskega junaka interpretirali tudi številni drugi tamkajšnji mediji.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • jakec1575 18:31 21.junij 2024.

    haha kockasti kradeze do tokyija

  • atamama 10:37 21.junij 2024.

    In še prav imajo....spomnite kako pljujemo, ko nas zamešajo s Slovaško... Sicer pa se zgodi, velikokrat zgolj namerno...