Šport > Euro 2024
3010 ogledov

VIDEO: Nizozemci besni, sodnik naj bi spregledal roko

Bukayo Saka Profimedia
Preden je žoga prišla do angleškega kapetana, naj bi zadela roko njegovega soigralca, česar pa sodnik ni videl.

Polfinalni obračun med Anglijo in Nizozemsko še vedno buri duhove. Zmagovalci dvoboja so Angleži, potem ko je v zadnjih izdihljajih tekme Ollie Watkins zadel za 2 proti 1. Nizozemski navijači opozarjajo, da sojenje na drugem polfinalu ni bilo na primerni ravni. 

Med sodniškimi odločitvami, ki najbolj bodejo v oči, je zagotovo celotno dogajanje, povezano s prvim angleškim golom. V 18. minuti tekme je nemški sodnik Felix Zwayer dosodil enajstmetrovko za Angleže. Nizozemski igralec Denzel Dumfries naj bi nad kapetanom Angležev Harryjem Kanom storil prekršek za najstrožjo kazen. Odločitev za enajstmetrovko je bila za marsikoga nerazumljiva.

Harry Kane | Avtor: Profimedia Profimedia

Med tistimi, ki se s takšno odločitvijo niso strinjali, sta tudi nekdanja angleška reprezentanta Gary Neville in Jamie Carragher. Neville je odločitev označil za sramotno. "Branilec se avtomatično premakne in blokira strel. To zame ni najstrožja kazen, niti blizu najstrožje kazni. Mislim, da tudi večina angleških igralcev tega ni zahtevala," je dejal Neville. 

A očitno je sodnik spregledal še eno stvar. Nekoliko preden je žoga prišla do Kana, naj bi žoga v roko zadela Bukaya Sako. Dotik je spregledala tudi ekipa, ki sedi v sobi za VAR. Ob pregledovanju dogajanja med Kanom in Dumfriesom očitno sodniki niso zavrteli posnetka nazaj do tega trenutka. 

Nizozemski igralec Virgil van Dijk si želi, da bi tudi sodniki odgovarjali za svoje napake. "Mislim, da veliko pove to, da je sodnik po tekmi hitro odšel z igrišča. Nisem imel časa stisniti mu roki. Ampak je, kar je, tekme je konec. Izgubili smo. Nekaj trenutkov je, ko bi se morale stvari odviti drugače, a se niso," je dejal van Dijk. Pri tem je imel v mislih tudi odločitev sodnika, ki v zaključku tekme ni dosodil kota za Nizozemsko. Žogo je prisodil vratarju, iz te akcije pa je Ollie Watkins uspel doseči zmagoviti gol. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 18:40 11.julij 2024.

    In to naj bi bil po vašem šport ?? Jeba vas fuzbal bedaki !

  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:41 11.julij 2024.

    Nedvomno gre za igranje z roko, ampak kaj ko se je ta posnetek pojavil šele po končani tekmi. Več kot očitno pa je to situacijo spregledal tudi VAR in pregledoval le kasnejši neposredni kontakt Kanea in nizozemskega branilca. Danes lahko ...prikaži več rečemo, da je šlo za veliko sodniško napako, ampak dejstvo je, da se včeraj pri dosojeni najstrožji kazni nihče ni obregnil ob to situacijo...