Šport
2019 ogledov

"Federer in Nadal sta jezna name."

rafael nadal Epa
Avstrijski tenisač je bil v Melbournu na pragu prve zmage na največjih turnirjih.

Dominic Thiem je v finalu OP Avstralije že vodil z 2:1 v nizih, a se je Novak Đoković vrnil in na koncu osvojil svoj 17. grand slam in osmega v Melbournu, kjer še vedno ne pozna poraza v finalih (8-0).

Srb se je z novo lovoriko na enem izmed štirih največjih turnirjev na večni lestvici približal drugouvrščenemu Rafaelu Nadalu (19) in rekorderju Rogerju Federerju (20). 

 | Avtor: Epa Epa

"Federer in Nadal sta morda malce jezna name, ker se je Đoković še približal rekordu," je po pristanku na Dunaju novinarjem zaupal Thiem.

Čeprav je utrpel tretji poraz v prav toliko finalih, je 26-letni Avstraijec prepričan, da je na pravi poti. "Po eni strani sem razočaran zaradi poraza, po drugi pa sem dobil veliko motivacijo za naprej," je povedal.

"V finalih na OP Francije (2018, 2019, op. a.) nisem imel nobenih možnosti proti Nadalu. Tokrat sem bil zelo blizu. Lahko bi se izteklo drugače, krivdo pa lahko pripišem le sebi," je dodal Thiem, ki upa, da bo šel po stopinjah nekdanjega prvega igralca sveta Andyja Murrayja. Britanec je prvo zmago na velikih turnirjih slavil šele po štirih zaporednih neuspehih.

"Andy je izgubil štiri finale, preden je osvojil tri grand slame in postal številka ena. Zgledujem se po njem. Nadal je še vedno favorit na pesku, Đoković je najboljši na trdi podlagi, Federer lahko še vedno osvoji Wimbledon. Za nameček bom moral računati še na Alexandra Zvereva, Stefanosa Cicipasa in Danila Medvedjeva," je opozoril četrti igralec sveta.

novak đoković Nezaslišano Šport Đoković v finalu kršil pravila, grozijo mu sankcije

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.