Šport
11 ogledov

Federer za konec še s Samprasom

sampras_federer_afp Žurnal24 main
Trenutno najboljši teniški igralec Švicar Roger Federer se bo po koncu sezone na treh ekshibicijskih tekmah pomeril z nekdanjo številko ena Američanom Petom Samprasom.

Najboljši teniški igralec na svetu Roger Federer, ki je v nedeljo dobil še zaključni turnir v Šanghaju, se bo za konec sezone na treh ekshibicijskih dvobojih v Aziji pomeril z nekdanjo številko ena moškega tenisa Američanom Petom Samprasom. Igralca bosta loparje prekrižala na tekmah v Seulu, Kuala Lumpurju in Macau.

 

Federer : Sampras

Federer je doslej nanizal ducat zmag za grand slam, le dve manj kot jih ima Sampras. Švicar je Američana premagal zgolj enkrat v karieri - leta 2001 v Wimbledonu, nakar je sledil njegov vzpon.

Ideja se je porodila lansko leto, ko je omenjena dvojica igrala na igrišču za Samprasovo hišo v Los Angelesu. Šestindvajsetletni Federer in deset let starejši Sampras bosta tokrat skušala zabavati gledalce, nedvomno pa teniškega znanja ne bo manjkalo. "Težko je primerjati dve različni obdobji. Ko je bil Petov čas, je bil nedvomno najboljši. Zaradi tega se igranja proti njemu že izredno veselim. V veselje mi bo igrati proti njemu, ne samo na osrednjem igrišču in za njegovo hišo, pač pa vsem na očeh. Mislim, da bova oba uživala v igri," je ob tem dejal Federer.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.