Šport
19 ogledov

Felsner: Rad imam evropski hokej

Brian Felsner - novinec med zmaji. Žurnal24 main
Od konca novembra je ameriška kolonija v Tivoliju dobila novega člana. Hokejistom ZM Olimpije se je namreč pridružil 35-letni Brian Felsner, napadalec z izkušnjami tudi iz lige NHL.
Brian Felsner se je v zelenem dresu ZM Olimpije že predstavil na zadnjih dveh srečanjih lige Ebel proti Beljaku in Dunaju, ter tudi že dvakrat zadel za svoje novo moštvo. Pred sredinim treningom je za zurnal24.si razkril svoje prve občutke o novem okolju. "V teh dneh, odkar sem v Ljubljanu, sem odigral že dve tekmi. Za zdaj mi je tu zelo všeč. Mesto je lepo, hitrost hokeja dobra, ekipa tudi, trenerja poznam že do prej. Nisem se sicer še povem ustalil v novem stanovanju, vendar bom tudi za to poskrbel v naslednjih dneh," je pogovor začel Felsner, ki je pred desetimi leti odigral tudi 12 tekem v ligi NHL za moštvo Chicago Blackhawks , v zadnjih sezonah pa se je precej selil po Evropi. Bil je na Danskem, Švedskem, v Nemčiji in v Švici.

Felsnerju je v Tivoliju všeč. © SPS

 
"Bil sem že vsepovsod," se nasmehne veteran. "Zelo všeč mi je bilo na primer v Švici in na Danskem, nisem bil pa najbolj navdušen nad življenjem v Nemčiji. Avstrijska liga je močna, ekipe so precej izenačene. Sam imam zelo rad evropski hokej in mi je všeč življenje na Stari celini."

V dvorani Tivoli je naletel na množično zasedbo ameriških hokejistov. Čeprav sta v zadnjih dneh odšla Kanadčana Kenny Corupe in Ryan Jardine, je kolonija še naprej močna. "Trenerja Mikea Posmo poznam že od prej. To, da nas je tu več iz Severne Amerike, je za nas gotovo dobro. Prideš v ekipo, poznaš fante ali pa vsaj veš za njih, proti nekaterim si tudi igral … To je v veliko pomoč. Trener te pozna, ve kaj lahko pričakuje od tebe . Lepo se je znajti v takem položaju," je zadovoljen novinec v zmajevem gnezdu, ki se že veseli prvega večnega slovenskega derbija med Olimpijo in Jesenicami .

"Slišal sem, da Jesenice igrajo zelo dobro in se že veselim srečanja z njimi. Fantje so mi tudi povedali, da se na teh tekmah zbere veliko gledalcev in da je prisoten poseben žar," je z mislijo o železarjih pogovor zaključil Felsner in odhitel na trening.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.