Šport
1782 ogledov

FIVB: Slovenija še nima vozovnice za Pariz

Slovenska odbojkarska reprezentanca Volleyballworld
Slovenski odbojkarji morajo za potrditev nastopa na olimpijskih igrah premagati še Argentino.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca še ni uvrščena na poletne olimpijske igre v Parizu. Z Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) so namreč sporočili, da Slovenci za potrditev nastopa na olimpijskem turnirju potrebujejo zmago proti Argentini, so danes sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

S sedeža mednarodne odbojkarske federacije FIVB je prišla informacija, da slovenski odbojkarji za uvrstitev na olimpijske igre v Parizu potrebujejo zmago proti Argentini in ne le osvojenega niza, kakršna je bila prvotna neuradna informacija.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Volleyballworld Volleyballworld
Slovenci in Argentinci se bodo že danes zvečer, z začetkom ob 20.30, pomerili v Stožicah, kjer se bo ob 16.30 z obračunom med Bolgarijo in Turčijo začel tretji turnir rednega dela odbojkarske lige narodov.

Ne glede na prihodnje izide tekem so se na OI v Parizu uvrstili Italijani, njihove olimpijske vozovnice pa bodo potrjene po tekmi med Italijo in Poljsko v sredo, 19. junija, ob 20.30.

Nobena druga ekipa v tej skupini še ne nima potrjenega olimpijskega statusa v tem trenutku.

Portal MMC je pred dnevi poročal, da ima slovenska reprezentanca ne glede na razplet prihajajočih tekem že zagotovljeno olimpijsko vozovnico. Pri tem so se sklicevali na ugotovitve Matjaža Konvalinke, profesorja s Fakultete za matematiko in fiziko, ki je s programom Mathematica preračunal možne scenarije zadnjih tekem rednega dela lige narodov. Izračuni so pokazali, da se bodo Slovenci uvrstili na OI, tudi če vse tekme na zadnjem turnirju v Ljubljani izgubijo brez dobljenega niza. Slovenci so nato čakali na potrditev Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB), ki pa je te izračune zavrnila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.