Šport
17 ogledov

Forsberg predatorje ponesel na vrh lige

nashville predators Reuters
Hokejisti Nashvilla so se z zmago s 3:2 po kazenskih strelih na gostovanju pri Floridi zavihteli na vrh severnoameriške lige NHL.

Nashville je na 53 tekmah zbral 76 točk, njegov najbližji zasledovalec Anaheim, ki je ponoči izgubil v gosteh pri Tampa Bayu s 3:5, pa je na 54 tekmah osvojil točko manj. Dvoboj Floride in Nashvilla je odločil kazenski strel Filipa Forsberga, ki je v 56. minuti poskrbel tudi za izenačenje na 2:2. Dvajsetletni Šved, ki je z 48 točkami najboljši med novinci, je bil odločilni mož tudi 22. novembra v Nashvillu, ko sta se ekipi po kazenskih strelih prav tako razšli s 3:2.

"Filip je bil izvrsten. Izvrsten je že vso sezono. Dosegel je veliko točk, igral v pomembnih trenutkih tekem in vedno je zadovoljil," je svojega varovanca pohvalil trener Nashvilla Peter Laviolette.

Racmani klonili v nepravem trenutku

Anaheim je na gostovanju v Tampi, ki je vodilna v vzhodni konferenci, zapravil možnost, da sam zasede mesto na vrhu NHL. Kalifornijci so že po prvi tretjini zaostajali z 0:3, v tretji pa že z 1:5, pri čemer je pri domačih Brian Boyle dosegel dva zadetka. Pri gostih je Ryan Getzlaf podal za 2:5, pred tem pa dosegel svoj 200. zadetek v NHL.

Boston, osmi na vzhodu, je doma izgubil proti drugouvrščenemu moštvu vzhodnega dela lige Montrealu z 1:3. Za Montreal, ki je dobil vse štiri medsebojne dvoboje v sezoni, sta Dale Weise in Max Pacioretty prispevala po gol in podajo.

New York Islanders, četrta ekipa vzhodne konference, so v gosteh ugnali najslabšo ekipo lige Buffalo s 3:2. Gosti so sredi druge tretjine povedli s 3:0 in nato zdržali nalet domačih. Travis Hamonic je za zmagovalce dvakrat podal.

Indijancem derbi centralne divizije

V derbiju centralne skupine je Chicago zmagal v St. Louisu s 4:2. Marian Hossa je bil mož odločitve, saj je po izidu 2:2 dosegel zadnja zadetka za Chicago. St. Louis ostaja tretji, Chicago pa četrti v zahodni konferenci.

Washington, šesti na vzhodu, je doma klonil pred Philadelphio z 1:3, kljub temu pa se je Aleksander Ovečkin s 33. zadetkom v sezoni na vrhu lestvice strelcev izenačil z Rickom Nashem. Ta se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce, ko so njegovi New York Rangers, sedmi na vzhodu, po podaljšku doma izgubili proti Dallasu z 2:3. Tekmo je odločil zadetek Aleša Hemskyja po dobri minuti podaljška. Dallas sicer skupaj z Minnesoto in Los Angelesom lovi Vancouver in Calgary, ki trenutno zasedata zadnji mesti zahodne konference, ki vodita v končnico.

Winnipeg, ki ima nekaj prednosti pred naštetimi, je tokrat s 5:3 odpravil Colorado. Mathieu Perreault in Dustin Byfuglien sta prispevala po zadetek in dve podaji, Mark Scheifele pa je dodal še dve asistenci. Vsi trije so igrali v istem napadu.

Liga NHL, rezultati:

St. Louis Blues : Chicago Blackhawks 2:4
Florida Panthers : Nashville Predators 2:3**
Washington Capitals : Philadelphia Flyers 1:3
Tampa Bay Lightning : Anaheim Ducks 5:3
Buffalo Sabres : New York Islanders 2:3
New York Rangers : Dallas Stars 2:3*
Winnipeg Jets : Colorado Avalanche 5:3
Boston Bruins : Montreal Canadiens 1:3

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.