Šport
24 ogledov

Gebrselassie le 7 dni zdržal v pokoju

Haile Gebrselassie tekaških copat še ne bo postavil v kot. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
"Ko sem v New Yorku dejal, da bom nehal teči, je bila to odločitev pod vplivom razočaranja," je pojasni maratonec Haile Gebrselassie, ko je po enem tednu preklical svojo športno upokojitev.

Le dober teden je sloviti atlet Haile Gebrselassie zdržal v športnem pokoju, ki ga je napovedal po ponesrečenem nastopu na newyorškem maratonu sedmega novembra. Ta ponedeljek je etiopski tekač sporočil, da bo vendarle še nastopal na največjih tekmovanjih. Odločitev o tem, da bo še tekel in da pri 37 letih kljub poškodbi kolena tekaških copat še ne pospravlja v kot. "Tek je moje življenje. Odločil sem se, da bom nadaljeval," je na svojem twitterju zapisal Gebrselassie. Za nenaden in nepričakovan konec kariere se je etiopski tekaški zvezdnik odločil po maratonu v New Yorku, ko je zaradi poškodbe kolena moral po polovici odstopiti.

"Ko sem v New Yorku dejal, da bom nehal teči, je bila to odločitev pod vplivom razočaranja. Zdaj se bom osredotočil na naslednjo tekmo, takoj ko bo moje koleno zdravo," je pojasnil atlet. Da je bila odločitev morda le posledica čustvenega stanja, je že na prizorišču maratona dejal njegov menedžer Jos Hermens in že nekaj dni po napovedanem koncu kariere svojega varovanca izrazil upanje, da si bo Gebrselassie premislil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.