Šport
38 ogledov

Gibraltar zvišuje davek

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Gibraltar je ena od mek za igralništvo, saj davek znaša natanko 1% vse do maksimuma, ki je 500.000$, a to se bo z letom 2011 spremenilo.

Nekatera največja spletna podjetja, ki se ukvarjajo z igralništvom so uradno registrirana na Gibraltarju. Mogoče to zveni malo čudno, vendar naj omenimo, da je davek na igralništvu tu relativno nizek. Znaša natanko 1% vse do maksimuma, ki je 500.000$. To pa naredi to državico zelo privlačno za podjetja, kar pa se namerava spremeniti z januarjem 2011.

Z novim letom bi se naj davek na igralništvo povišal na 10%, saj se Gibraltar trudi uskladiti svojo davčno zakonodajo s smernicami Evropske Unije. Tako sedaj nekatera podjetja na otoku plačujejo 10% davka, medtem ko bodo podjetja, ki so tu registrirani že dlje časa plačevala manjši davek.

"Sprememba v davčni zakonodaji nam je bila predstavljena že nekaj časa nazaj in se je dobro zavedamo,"
je povedal odgovoren pri PartyPoker John Shepherd. "Vseeno pa bodo davki ostali za nas relativno nizki." Shepherd tudi meni, da ta sprememba zakonodaje ne bo odvrnila drugih podjetij od ideje, da svoje operacije upravljajo iz Gibraltarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.