Šport
8018 ogledov

Cel stadion ni mogel verjeti, kaj je Đoković storil pri mreži

novak đoković Epa Smash je že od nekdaj šibka točka v igri srbskega teniškega zvezdnika.
Takšnega prizora ne vidimo vsak dan.

Nekdanji prvi igralec sveta Novak Đoković je na teniškem turnirju serije masters 1000 v Madridu z nagradnim skladom 7,2 milijona evrov prišel do največje zmage v letošnji sezoni.

Srbski šampion, zmagovalec 12 turnirjev za grand slam, je v uvodnem krogu premagal Japonca Keija Nishikorija s 7:5, 6:4 in tako zabeležil prvo zmago nad tenisačem iz najboljše dvajseterice na lestvici ATP po skoraj letu dni.

Tridesetletni Đoković, ki se vrača po poškodbi komolca, je odigral solidno teniško partijo in v medsebojnih obračunih z "japonskim samurajem" povišal na 12-2. Dosegel je šest asov in 26 winnerjev ter ubranil pet od šestih brejk priložnosti (83%).

 | Avtor: Epa Epa

Srb si je v sedmi igri drugega niza privoščil neverjetno napako, ko je pri mreži zgrešil nezgrešljivo.

Potem ko je nasprotnika prisilil v kratek in visok obrambni udarec, bi moral žogico na mreži samo še pospraviti v polje, a je na presenečenje gledalcev na osrednjem igrišču madridske Magične kocke zgrešil bržkone najlažji smash v njegovi karieri.

"Katastrofa. To je bila grozna napaka, verjetno največja v moji karieri," je bil do samega sebe kritičen 30-letnik, ki pa ga udarec ni vrgel iz tira: "Po tem sem dosegel servis winner in as, tako da sem zadovoljen s svojim odzivom."

Nole se bo v drugem krogu pomeril z zmagovalcem obračuna med Britancem Kylom Edmundom in Rusom Daniilom Medvedjevim.

Đoković je dvakratni zmagovalec mastersa v Madridu (2011, 2016).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice