Šport
0 ogledov

Gorenje izgubilo z Veszpremom

Žurnal24 main
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 9. kolu Lige prvakov (skupina B) v gosteh izgubili z madžarskim Veszpremom s 25:30 (11:15). O napredovanju bo odločala tekma s Chamberyjem.

Rokometaši velenjskega Gorenja so v prekrasnem vzdušju veszpremske Arene doživeli šesti poraz na mednarodni sceni, še drugič v tej sezoni so jih ugnali madžarski prvaki, ki so po današnjem zmagoslavju dokončno osvojili prvo mesto v skupini B. Veszprem si je skupaj z nemškim Rhein-Neckar Löwnom in poljskim Kielcem že zagotovil uvrstitev v osmino finala, možnost za nadaljnji preboj pa ima tudi velenjska zasedba, a le pod pogojem, da v zadnjem domačem obračunu čez teden dni premaga francoskega podprvaka iz Chamberyja.

Izbranci Branka Tamšeta so obračun ob Blatnem jezeru lahko odigrali povsem sproščeno, svojo mednarodno usodo bodo pač reševali čez sedem dni v Rdeči dvorani, a gostitelji so jim že v prvi polovici prvega polčasa pokazali, da v svojem hramu, kjer so padli že veliko imenitnejši tekmeci, ne mislijo ostati praznih rok. Madžari so si po 13 minutah igre priigrali prednost štirih golov (9:5), ko pa je domača prednost narasla na +5 (10:5), je velenjska klop zahtevala minuto odmora.

Tamšetovi napotki so bili učinkoviti, njegovi varovanci so z granitno obrambo povsem zaustavili izkušene in nevarne igralce domače zasedbe, z bliskovitimi nasprotnimi napadi - prednjačil je hrvaški reprezentant Ivan Čupić, ki je v petek podpisal pogodbo z Rhein-Neckar Löwnom (na račun tega prestopa bo zasedba iz Šaleške doline zaslužila 140.000 evrov) - so se v 24. minuti približali na gol zaostanka (9:10), le nekaj trenutkov zatem pa zamudili priložnost za izenačenje. Gostitelji so bili od 17. do 24. minute povsem nebogljeni, v teh sedmih minutah so v svoje statistične strelske podatke zapisale samo neuspešne poskuse, v končnici prvega dela pa vendarle izkoristili zadrego velenjskih rokometašev in na odmor odšli s štirimi goli prednosti (15:11).

V drugi polovici dvoboja so izbranci domačega stratega Lajosa Mocsaija že v samem začetku zadeve postavili na pravo mesto. V četrti minuti nadaljevanja so Velenjčanom ušli na +6 (17:11) in jih na varni razdalji držali do konca obračuna. Slovenski prvaki so madžarskim najbolj zagrozili v 44. minuti, ko so znižali na 17:20, najvišji zaostanek pa so si priigrali v 52. minuti (19:28).

Liga prvakov, skupina B, 9. kolo:

Veszprem : Gorenje 30:25 (15:11)
Reinaldo Perez in Eklemović 6, G. Ivancsik 5, Koražija 1; Čupić 5, Natek in Šimič 4

Bosna Sarajevo : Kielce 25:21 (9:10)

Nedelja, ob 17.00:
Chambery – Rhein-Neckar Löwen

Lestvica: 1. Veszprem 14 točk, 2. Rhein-Neckar Löwen 12 (-1), 3. Vive Kielce 9, 4. Gorenje 5, 5. Chambery 5 (-1), 6. Bosna 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.