Šport
0 ogledov

Gorenje pri Veszpremu

Velenjčani so v četrtfinalu naleteli na premočnega nasprotnika. (Foto: Dejan Mij Žurnal24 main
Rokometaši velenjskega Gorenja so po zmagi nad poljskimi Kielcami naredili velik korak k uvrstitvi v osmino finala lige prvakov, do konca prvega dela pa jih čakata še dve preizkušnji.

Najprej bodo v soboto gostovali pri močnem madžarskem Veszpremu, čez teden dni pa jih v domači Rdeči dvorani čaka odločilen obračun s francoskim Chamberyjem.

V velenjskem taboru si pred bližnjim gostovanjem v mestecu v neposredni bližini Blatnega jezera ne delajo utvar, Jure Natek in druščina se zavedajo, da so Madžari v tem trenutku za njih prevelik zalogaj. Veszprem je svoje skrbno negovane rokometne mišice pokazal že na prvem dvoboju v Velenju, kjer je zmagal z 28:27, po osmih krogih v skupini B pa je v vodstvu in ima dve točki prednosti med bržkone najbogatejšo rokometno zasedbo na svetu − nemškim Rhein-Neckar Löwnom.

"Kot pravi športniki vedno upamo in igramo na zmago. Po drugi strani se zavedamo, da nas v soboto čaka izjemno zahteven tekmec. Imamo dva dni časa, vključno s potjo, da se pripravimo na evropskega rokometnega velikana, ki ga dobro poznamo. Na prvi tekmi smo videli, da se lahko z njim enakovredno kosamo. V Veszprem se bomo odpravili povsem sproščeni, a brez bele zastave," je dejal trener velenjskega moštva Branko Tamše.

Velenjčani pod vodstvom Branka Tamšeta še niso doživeli poraza, na zadnjih dveh obračunih v ligi prvakov pa so na dveh tekmah osvojili tri točke. V Sarajevu so igrali neodločeno z Bosno (31:31), na domačem igrišču pa premagali Kielce (36:35). Dva kroga pred koncem prvega dela lige prvakov so si Veszprem, Rhein-Neckar Löwen in Kielce že zagotovili napredovanje v drugi del, s četrtim mestom pa se spogledujeta Gorenje in Chambery. Francoski podprvak bo konec tega tedna na domačem igrišču gostil Rhein-Neckar Löwen, na katerem bo bržkone ostal praznih rok, v zadnjem krogu pa bo gostoval v Velenju. V prvem medsebojnem obračunu je Chambery zmagal z 28:24.

"Proti madžarski zasedbi pričakujem našo dobro tekmo, obe ekipi pa bosta lahko zaigrali povsem sproščeno. V Veszpremu nimamo česa izgubiti, poraz ne bo nobena tragedija, najbolj pomembna tekma je šele pred nami. Vemo, da bo dvorana polna, vzdušje enkratno, igrati v takšnem vzdušju pa je fenomenalno," je na današnji novinarski konferenci dejal Marko Bezjak, medtem ko je vratar Matevž Skok dodal: "Po tekmi z Mariborčani sem se povsem osredotočil na Madžare in začel analizo igre njihovih igralcev. Motiva mi ne manjka, saj vemo, da je Veszprem odlično moštvo najvišjega kakovostnega razreda z vrhunskimi posamezniki. Tekmo lahko začnemo brez strahu, že na prvem medsebojnem dvoboju smo se lahko prepričali, da se lahko z njimi enakovredno kosamo. Na tej tekmi enostavno nimamo kaj izgubiti."

Pravico na madžarsko-slovenskem klubskem obračunu, ki se bo v veszpremski Areni začel ob 17.15, bo delil češki sodniški par Jiri Opava-Pavel Valek, delegat pa bo Norvežan Dagfinn Villanger.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.