Šport
10 ogledov

Görglova najhitrejša, Mazejeva 14.

tina maze trening garmisch
1/7
Reuters
V galeriji preverite fotografije prezeblih smučark, ki so pri minus 15 opravile s treningom smuka pred tekmo za svetovni pokal v nemškem Garmisch Partenkirchnu. Dobila ga je Elisabeth Görgl (1:47,01). Tina Maze je bila 14. (+1,41), Američanka Lindsey Vonn pa 18. (1,65).

Avstrijka Elisabeth Görgl je bila najhitrejša na drugem treningu smuka pred tekmo za svetovni pokal v nemškem Garmisch Partenkirchnu (1:47,01). Drugo mesto sta si razdelili Američanka Stacey Cook in Francozinja Maria Marchand Arvier, ki sta zaostali 24 stotink. Tina Maze je bila 14. (+1,41), Američanka Lindsey Vonn pa 18. (1,65).

Ilka Štuhec je bila 38. (3,50), Maruša Ferk, tretja Slovenka, pa 41. (3,80). Trening so prestavili za pol ure zaradi slabe vidljivosti, potem pa je sonce predrlo meglo in vidljivost je bila solidna. Štuhčeva je ena vrata zgrešila, v četrtek pa se je komajda izognila padcu. Tekmovalke je oviral mraz, ki je bil malo blažji, ker ni bilo vetra.

"Malo preveč napak sem naredila. Težko je dobro smučati v tem mrazu in biti povsem osredotočen. Zgrešila sem nekaj linij in zato tudi precej časa. Veliko je snega ob strani in če zgrešiš linijo, greš v cel sneg. Peljati moraš tam, kjer je že zvoženo, kar pa meni danes ni uspelo," je povedala Tina Maze, ki je lani na tem prizorišču na svetovnem prvenstvu osvojila zlato kolajno v veleslalomu in srebrno v kombinaciji, peta pa je bila v smuku in slalomu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.