Šport
18 ogledov

Gostiteljica Ukrajina zabila štiri Estoncem

Voronin Dmitrijev Ukrajina Estonija prijateljska tekma Kufstein EPA
Ukrajinska nogometna reprezentanca je v Kufsteinu, kjer je Slovenija v soboto remizirala z Grčijo (1:1), zanesljivo odpravila Estonijo, slovenske krvnike v neuspešnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo (4:0).

Ukrajina je v Kufsteinu brez težav premagala Estonijo, eno največjih presenečenj letošnjih kvalifikacij za Euro 2012, gostitelji prihajajočega turnirja pa so slavili z goli Andreja Jarmolenka, Olega Guseva, Andreja Voronina in Artema Milevskega.

Varovanci selektorja Olega Blohina se mudijo na pripravah pri slikovitem jezeru Walchsee ob nemški meji, v Kufsteinu pa so povedli že po devetih minutah, ko je v polno zadel vezist Dinama Kijeva Jarmolenko.

Za nekaj smeha je po pol ure igre poskrbel Voronin, ki se je z neverjetnimi zapravljenimi priložnostmi vsidral tudi v srca navijačev Liverpoola, tokrat pa je po obrambi estonskega vratarja s kakšnih treh metrov streljal visoko prek praznega gola.

Jarmolenko je v 34. minuti izsilil enajstmetrovko, ki jo je v gol spremenil Gusev, Voronin pa se je za zgrešeno le odkupil v 41. minuti, ko se mu je po strelu Marka Devića žoga srečno odbila na glavo, s katero je zabil v prazen gol.

Reprezentanca Estonije, ki je v Stožicah šokantno premagala takratno selekcijo Matjaža Keka, je na začetku drugega polčasa zaostajala že z 0:4, ko je izjemno akcijo legendarnega Andreja Ševčenka in njegovo podajo v sredino izkoristil Milevski.

Ukrajina je tekmo začela v postavi: Pjatov; Gusev, Kačeridi, Selin; Konopljanka, Mihalik, Timoščuk, Jarmolenko; Nazarenko, Dević, Voronin.

Prijateljska tekma, Kufstein:

Ukrajina : Estonija 4:0 (3:0)
Jarmolenko (9), Gusev (34/11-m), Voronin (41), Milevski (50)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.