Šport
4 ogledov

Grange drugič v dveh dneh

Grange si je odločilno prednost privozil že v prvi vožnji. Žurnal24 main
Alpski smučarji so se v Wengnu pomerili v slalomu. Druge zmage v dveh dneh se je veselil Jean Baptiste Grange. Slovenci smo imeli v drugi vožnji samo Bernarda Vajdiča, ki je končal na 13. mestu.
 

Wengen, slalom (M)

1. J. B. Grange (FRA) 1:34,81
2. M. Matt (AVT) +0:80
3. T. Ligety (ZDA) +0:89
13. B. Vajdič (SLO) +2:03

V Wengnu so najboljši alpski smučarji merili moči v slalomu. Po prvi vožnji je bil v vodstvu Francoz Jean Baptiste Grange , ki si je pred drugim Mariem Mattom privozil že kar lepo prednost. Vseeno pa Grangeu skoraj pol sekunde prednosti ni zagotavljalo mirne druge vožnje. V prvi vožnji je odstopilo bolj malo tekmovalcev, medtem ko je bilo v drugi odstopov kar precej več. Napake so delali tudi najboljši, na čelu z Avstrijcema Benjaminom Raichom (četrti po prvi vožnji) in Mattom (drugi po prvi vožnji), ki sta odstopila.

Drugi tek je bil očitno precej zahtevnejši kot prvi, vendar se Grange ni pustil zmesti. Še enkrat je dokazal, da je odlično pripravljen, in tako Franciji po dolgih 36 letih privozil novo zmago na slalomu v Wengnu. Grange je s tem prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku slalomov, ki ga je do te tekme držal Raich. Raich vseeno še naprej vodi v skupnem vodstvu v pokalu. Na tekmi je odlično nastopil tudi Bode Miller , ki je slalom končal na petem mestu.


Benjamin Raich je tokrat odstopil. © Action Images

 

Slovenci smo imeli v finalni vožnji zgolj enega predstavnika. Bernard Vajdič je po prvi vožnji zasedal 21. mesto. V drugo je smučal bolje in se povzpel na končno 13. mesto. Preostali naši so svojo tekmo končali že po prvi vožnji. Mitja Valenčič je osvojil 38., Mitja Dragšič pa 50. mesto. Andrej Križaj je odstopil. Tekmovanje je potekalo v sneženju, ki je zelo oviralo tekmovalce.


Bernard Vajdič je bil edini Slovenec v finalu. © Dejan Mijović

 
"Tekma se je odvijala v težkih razmerah. Zaradi postavitve so bili na prvi progi majhni zaostanki. Zato sem vedel, da lahko precej pridobim. Videlo pa se ni skoraj nič. V finalu se je vse obrnilo v moj prid in končno sem tudi drugo vožnjo opravil dobro. Nisem šel z glavo skozi zid, čeprav je bila kljub slabi vidljivosti potrebna hitra vožnja s precej tveganja. Izidi, ki jih dosegam, so zelo spodbudni, ko stojim na startu. Sicer pa sem imel pred sezono cilj, da se spopadem z najboljšimi in se poskušam uvrščati med petnajsterico," je bil zadovoljen Vajdič, ki je po seštevku petih slalomov trenutno 13.

"Zelo smo zadovoljni, saj je Vajdič
dosegel svoj najboljši izid kariere v Wengnu . Obe vožnji je opravil zelo dobro. Zelo bi bili veseli, če bi se mu v slalomu še kdo pridružil, čeprav bo to ta čas težko doseči. V vsaki disciplini pa imamo po enega dobrega tekmovalca," je pojasnil vodja moške slovenske ekipe Urban Planinšek .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.