Šport
5879 ogledov

Rusi plenijo Habibovo premoženje, zdaj mu grozi še McGregor

Nurmagomedov Epa
UCF zvezdnik Conor McGregor se naslaja nad finančnimi težavami nekdanjega rivala Habiba Nurmagomedova, ki mu ruske oblasti plenijo premoženje.

Eden najboljših borcev vseh časov Habib Nurmagomedov se je znašel v hudi finančni zagati, ruske oblasti pa so mu zaradi domnevnega neplačevanja davčnih obveznosti zasegle premoženje v Dagestanu v vrednosti 900.000 evrov.

Nekdanji UFC prvak, ki se je leta 2020 upokojil s popolnim izkupičkom 29-0, naj bi državi dolgoval kar 3,4 milijona evrov.

Pristojni organi so nekdanjemu borcu zasegli družinsko hišo in več luksuznih avtomobilov. S tem so državi povrnili del dolga, z nadaljnjimi postopki pa bodo poskušali od Nurmagomedova izsiliti še plačilo preostalih 2,5 milijona.

Dagestanec naj bi bil sicer težak na desetine milijonov evrov, zato ni povsem jasno, zakaj se tako odločno izogiba poplačilu.

Conor McGregor | Avtor: Profimedia Profimedia
Nurmagomedov boja s finančnimi organi Ruske federacije za zdaj še ni javno komentiral. Je pa priložnost za zbijanje šal na račun nekdanjega rivala izkoristil Conor McGregor, katerega je Dagestanec prepričljivo premagal na dogodku UFC 229 pred slabimi šestimi leti v Las Vegasu.

Pred zvezdniškim spopadom je bilo z McGregorjeve strani izrečenih ogromno težkih besed na račun Habibove vere in družine, kar je slednji vzel osebno, vse skupaj pa je vodilo v hud incident po koncu dvoboja. McGregor naj bi svoje verbalne napade dojemal kot del promocijske strategije, medtem ko je imel Nurmagomedov drugačen pogled

Odnosi med obema borcema so še danes precej napeti, zato je McGregor hitro izkoristil priložnost za naslajanje nad neugodno situacijo nekdanjega rivala, kateremu je poslal več neokusnih sporočil in vsebino delil s svojimi sledilci.

"Brat moj, od vlade bom poskušal kupiti tvojo hišo, ker si je ne moreš privoščiti. V načrtu imam velik, smrdljiv, irski d*ek. Brat moj, pošteno se bom u*ral v tvoji hiši. Brat moj, svojo družino si pustil na cedilu, jaz pa bom kupil tvojo hišo za s*anje in sca*je. Kje je toaletni papir?" je zapisal.

McGregor letos načrtuje vrnitev v oktagon, potem ko je zaradi poškodbe prsta na nogi odpovedal težko pričakovani dvoboj z Michaelom Chandlerjem. Nazadnje se je boril leta 2021, ko je moral zaradi zloma noge še drugič zapored priznati premoč Dustinu Poirierju.

Nurmagomedov se je upokojil leta 2020 po zmagi nad Justinom Gaethjejem. Odločitev je bila tesno povezana s smrtjo njegovega očeta Abdulmanapa Nurmagomedova, ki je za vedno odšel nekaj mesecev prej. Nepremagljivega Dagestanca so leta 2022 sprejeli v hišo slavnih.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.