Šport
18 ogledov

Hansen le prišel do zmage

(Foto: top2bottom.net) Žurnal24 main
Po daljšem premoru, do katerega je prišlo zaradi nastopa obeh finalistov na Glavnem turnirju WSOP-Europe, se je v ponedeljek nadaljeval finalni dvoboj med Gusom Hansenom in Jimom Collopyem.

Finale 10.000 £ No-Limit Hold'em High Roller Heads-Up turnirja se je sicer začel že v četrtek, turnirski direktor Jack Eiffel pa je njun dvoboj ob izidu 1:1 (igra se na 2 zmagi) prekinil nekaj pred četrto uro zjutraj in igralcema pustil, da se naspita, saj sta oba naslednji dan tekmovala na Glavnem turnirju. V soboto zvečer sta nato oba izpadla in tako sta se včeraj lahko ponovno udarila za WSOP-Europe zapestnico, ki je na koncu po skoraj 4 urah igre pripadla Dancu.

Gus si je po tej zmagi lahko končno oddahnil, saj je bila to njegova prva osvojena WSOP zapestnica, kot je povedal v intervjuju po zmagi, pa je nanjo čakal že vse od leta 1996. Danec je večkrat že prišel blizu osvojitvi svoje prve zapestnice, a je ta nato prišla šele po 14 letih nastopanja na turnirjih serije WSOP.

Vsi, ki so spremljali njuna prva, četrtkova dvoboja, pa so bili včeraj verjetno kar malce presenečeni, saj sta oba igralca korenito spremenila svoj stil igre in ga prilagodila nasprotniku. Collopy je tako poskušal igrati bolj potrpežljivo, medtem ko je Hansen več napadal, kar je nasprotnika na začetku verjetno kar malce presenetilo, potem ko je bil Danec, vsaj pred flopom, v prvih dveh dvobojih precej pasiven.

Svojo domačo nalogo je očitno bolje opravil Collopy, ki je kmalu po začetku obračuna, vajeti prevzel v svoje roke. Do preobrata je nato prišlo po skoraj 1 uri igre, ko sta si fanta poceni ogledala flop {8-Spades}{J-Hearts}{J-Diamonds}. Tu je Collopy v igro spravil novih 78 tisoč žetonov, Hansen pa je njegovo stavo gladko izenačil. Turn je nato prinesel {5-Diamonds}, igralca pa sta svoje vloge zamenjala, saj je tokrat Collopy le čekiral, Gus pa je stavil 128 tisoč žetonov. Američan je njegovo stavo zgolj klical, preden je na mizi pristala še zadnja skupna karta – {2-Diamonds}.

Collopy se je še enkrat odločil, da se odpove svoji stavi, kar je očitno zmedlo Danca, saj si je ta vzel kar nekaj minut za premislek, medtem spil celo steklenico vode in nazadnje izdahnil stavek: “All-in!” Collopy se ni obotavljal in je s {Q-Diamonds}{J-Spades} njegovo stavo še v istem hipu izenačil, a nato kar obnemel, ko mu je Gus pokazal {2-Hearts}{2-Clubs}.

Od te igre dalje Hansen vodstva ni več izpustil iz rok, počasi pa je svojo prednost pred izzivalcem povečeval, dokler ni po skoraj 4 urah igre tudi dokončno opravil z njim ter si priigral svojo prvo zapestnico in 288.409 £ nagrade.

V zadnji igri večera je Hansen s {4-Hearts}{4-Diamonds} pred flopom najprej višal na 91 tisoč žetonov, Collopy je zarinil s {K-Spades}{4-Spades}, Danec pa je po še enem dolgem premisleku in skoraj hamletovskem monologu njegovo stavo izenačil. Skupne karte {J-Spades}{5-Clubs}{6-Diamonds}{10-Spades}{3-Diamonds} so zgrešile oba igralca, to pa je bila voda na Dančev mlin, saj je zmaga tako pripadla njemu, komaj 21-letni Collopy pa se je tokrat moral zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 178.211 £ "tolažilne" nagrade.

Glede na to, kako visoko raven igre je, ne le v tem dvoboju, temveč tekom celotnega turnirja, prikazal mladi Američan, pa lahko v prihodnje od njega pričakujemo še velike stvari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.