Šport
7 ogledov

Heninovo skrbi onesnaženje

Justine Henin 2 - AFP - main Žurnal24 main
Justine Henin skrbi onesnaženje zraka v Pekingu, kjer bodo prihodnje leto olimpijske igre. Zaradi astme je enkrat namreč že morala odpovedati nastop na turnirju v tem mestu.

Številka ena ženskega tenisa Justine Henin je zaradi težav z astmo letos že morala odpovedati nastop na teniškem turnirju v Pekingu, kjer se je želela tudi navajati na igranje na olimpijskih igrah prihodnje leto. "Že nekaj mesecev imam težave z astmo. Po turnirju v New Yorku sem se počutila precej slabo in nastop v Pekingu me je resno skrbel,“ je Belgijka povedala pred nastopom na zaključnem turnirju sezone v Madridu. Zaradi obiska pri specialistu, ki naj bi ji spremenil zdravljenje težav, je Heninova septembra morala odpovedati nastop v Pekingu. "Sedaj se počutim bolje. Žal mi je, da me ni bilo v Pekingu, ker sem se želela navaditi na tamkajšnje pogoje.“


Organizatorji iger obljubljajo izboljšanje pogojev v Pekingu. © AFP

 
Prav vpliv onesnaženja zraka v Pekingu na zdravje športnikov, ki bodo mesto naselili prihodnje poletje, je bil eden od glavnih izzivov prirediteljev 29. iger moderne dobe. Na ta problem so v zadnjem poročilu okoljskega programa opozorili tudi Združeni narodi, vednar so organizatorji zagotovili, da se bodo pogoji do začetka iger izboljšali. Izboljšanje pogojev si seveda želi tudi Justine Henin, ki bo v Pekingu branila olimpijsko zlato iz Aten. "V Pekingu bo zaradi mojih težav res težko, vednar pa se mi zdi, da imam astmo pod nadzorom. To je zelo pomembno, ker je nastop na olimpijadi zame zelo pomemben cilj v letu 2008,“ je še povedala Belgijka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.