Šport
20 ogledov

Henry se vrača v Tivoli

Žurnal24 main
Po 17 tekmah lige Ebel je Tilia Olimpija šele osma in zato so okrepitve nujne. Jeff Tory že trenira z zmaji, v četrtek pa bo v Ljubljano priletel Burke Henry. Ta je v Tivoliju igral že v lanski sezoni.

Po odhodu dveh finskih hokejistov in prihodu Jeffa Toryja je Tilia Olimpija dopolnila svoje obrambne vrste še z drugo okrepitvijo. V Ljubljano se vrača 31-letni Kanadčan Burke Henry, ki je za Olimpijo igral že v prejšnji sezoni. V Slovenijo bo prišel v četrtek, predvidoma že v petek proti Linzu pa bo znova oblekel zeleno-beli dres. Pogodbo z zmaji je podpisal do konca sezone.

Henry je kariero začel v sezoni 1995/96 v mladinski ligi WHL. Leta 1997 je bil kot 73. izbran na naboru lige NHL s strani New York Rangersov, a zanje ni nikoli zaigral. Nekaj let se je kalil v ligi AHL, nakar so mu leta 2003 priložnost med elito ponudili Chicago Blackhawks. Na 39 tekmah je dosegel dva zadetka in prispeval šest podaj. Pred sezono 2005/06 se je odpravil v Evropo. Preselil se je v ligo Ebel (k Salzburgu). Za bike je skupno zaigral na 56. srečanjih ter jim pomagal do uvrstitve v veliki finale avstrijskega prvenstva. Sledila je selitev na Finsko, kjer je branil barve prvoligaša Tappara Tampere. Sezono 2007/08 je začel na Švedskem, a v Linkopingu ni prestal preizkusa. Sledila je selitev na Dansko, kjer je igral za AAB Aalborg.

Za Olimpijo je Henry v ligi Ebel odigral 27 tekem ter ob sto kazenskih minutah dosegel 11 točk (7+4). Za zmaje je zaigral tudi v državnem prvenstvu, kjer je na 9 odigranih srečanjih dosegel pet zadetkov in šest podaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.