Šport
11 ogledov

Hercogova brez finala med dvojicami

Polona Hercog je nastope v Kataloniji končala v četrtfinalu. (Foto: EPA) EPA
Tenisači so ta teden v Moskvi, Stockholmu in Luksemburgu. Na slednjem je z nastopi končala Polona Hercog, ki je med posameznicami izgubila v četrtfinalu, v dvojicah pa v sobotnem polfinalu.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se ni uvrstila v finale med dvojicami na turnirju WTA v Luksembourgu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev. V polfinalu sta bili za Hercogovo in Hrvatico Petro Martić previsoka ovira drugopostavljeni Švicarka Timea Bacsinszky in Italijanka Tathiana Garbin, ki sta zmagali s 6:1, 6:3. V finalu se bo naveza Bacsinszky/Garbin pomerila s prvima nosilkama Čehinjama Iveto Benešovo in Barboro Zahlavovo Strycovo.

Nemka Julia Görges in Italijanka Roberta Vinci sta finalistki ženskega teniškega turnirja v Luksembourgu z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev. V nemškem polfinalu je Görgesova premagala rojakinjo Angelique Kerber po treh nizih s 6:4, 6:3 in 6:1. Vincijeva pa je gladko s 6:4 in 6:2 ugnala Britanko Anne Keothavong. Poražena Kerberjeva je v četrtfinalu premagala najboljšo slovensko igralko Polono Hercog.

V finalu teniškega turnirja WTA v Moskvi z nagradnim skladom dva milijona ameriških dolarjev se bosta pomerili drugopostavljena Belorusinja Viktorija Azarenka in šesta nosilka, Rusinja Marija Kirilenko. Azarenka je bila v polfinalu s 6:3 in 6:3 boljša od Španke Marie Sanchez, Kirilenkova pa je gladko z dvakrat 6:1 odpravila rojakinjo Vero Duševino.

Za zmago na milijon dolarjev vrednem teniškem turnirju ATP v Moskvi se bosta pomerila Srb Viktor Troicki in Ciprčan Marcos Baghdatis. Srbski igralec je v polfinalu premagal Urugvajca Pabla Cuevasa s 6:3, 6:3, nekaj več dela je imel ciprski četrti nosilec, ki je Uzbekistanca Denisa Istomina ugnal v treh nizih s 6:4, 6:7 (5), 7:6 (2).

V finalu teniškega turnirja ATP v Stockholmu z nagradnim skladom 531.000 evrov se bosta pomerila prvi nosilec Švicar Roger Federer in Nemec Florian Mayer. Švicar je v polfinalu premagal četrtopostavljenega Hrvata Ivana Ljubičića s 7:6 (5), 6:2, Mayer pa je ugnal Finca Jarkka Nieminena s 4:6, 6:4, 7:6 (3).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.