Šport
18 ogledov

Hiter konec Ivaniševićeve vrnitve

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Nekdanji hrvaški teniški zvezdnik Goran Ivanišević se je na domačem turnirju ATP v Zagrebu vrnil med aktivne igralce, a je bila njegova nova kariera kratka. Izgubil je v prvem kolu med dvojicami.

Na tekmi dvojic je 39-letni Splitčan Goran Ivanišević v navezi s prvim nosilcem, rojakom Marinom Čilićem, izgubil že v prvem krogu. Za hrvaška igralca sta bila premočna Slovaka Filip Polašek in Igor Zelenay s 7:6, 6:4.

Ivanišević je največji uspeh v bogati karieri dosegel leta 2001, ko je v epskem finalnem obračunu dobil turnir za grand slam v Wimbledonu. Kariero je končal leta 2004, za nastop v Zagrebu pa se je odločil, ker je želel na ta način pomagati pri promociji tekmovanja v domovini. Ivanišević je zmagal na 22 turnirjih ATP, na lestvici pa je bil najvišje leta 1994 na drugem mestu.

"Odpovedal sem pri servisu, pozna se, da nisem v tekmovalnem ritmu. Drugače sva igrala dobro, imela sva veliko priložnosti, a ni šlo," je dejal Ivanišević, ki kljub porazu ni bil pretirano razočaran, poudaril pa je, da je bila njegova vrnitev na teniška igrišča enkraten dogodek ter da vrnitev ne bo več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.