Šport
43 ogledov

Hitro slovo sester in državnih prvakinj

Žurnal24 main
Slovenske odbojkarice na mivki so zaključile z nastopi na drugem turnirju svetovne lige. Sestri Fabjan sta izgubili v zadnjem kolu kvalifikacij, Vodebova in Jakobova pa v drugem kolu tekmovanja.

Na kitajsko mivko sta prvi stopili državni prvakinji Andreja Vodeb in Martina Jakob, ki sta se v prvem kolu kvalifikacij pomerili s Kazahstankama Samalikovo Baktigul in Marino Pilipenko ter zmagali z 2:1 (21-12, 20-22, 15-10). Slovenki, za kateri je turnir na Kitajskem šele prva preizkušnja v sezoni, sta se nato v drugem krogu pomerili z ruskima prvakinjama Jevgenijo Ukolovo in Anastazijo Vasino. Favorizirani Rusinji, ki sta na prvem letošnjem turnirju v Braziliji osvojili 17. mesto, sta bili boljši z 2:1 (16-21, 21-15, 11-15), naši predstavnici pa sta si kljub porazu nabrali pomembne točke na svetovni lestvici.

V Sanyi sta nastopili tudi sestri Erika in Simona Fabjan, ki sta bili kot eni od nosilk v prvem kolu kvalifikacij prosti. V drugem delu tekmovanja sta se Dolenjki pomerili z Rusinjama Elizabeto Rijabovo in Marijo Uškovo in ju premagali z 2:1 (16-21, 21-18, 15-13), v zadnjem kolu kvalifikacij pa sta morali Fabjanovi priznati premoč Norvežankama Kathrine Maaseide in Ingrid Torlen, sicer dobitnici dveh kolajn z evropskih prvenstev in devetouvrščeni na olimpijskih igrah v Pekingu. Norvežanki sta bili boljši z 2:0 (21-16, 21-17).

Nova preizkušnja naša dekleta čaka ta teden v Pekingu, kjer je na sporedu tretji turnir pod okriljem FIVB Swatch World Tour.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.