Šport
5 ogledov

Isildur1 je Šved Viktor Blom

(Foto: pokernews.com) Žurnal24 main
Ugibanj kdo je "Isildur1" je konec. To je mladi Šved Viktor Blom. Njegova indetiteta je bila razkrita na promocijskemu heads-up obračunu z Bertrandom "ElkY" Grospellierjem.

Ugibanj o pravi identiteti švedskega poker fenomena, ki se je na sceni prvič pojavil konec leta 2009 in je razmerje moči nemudoma postavil na glavo, je sedaj konec. Na posebni "tiskovni konferenci", če bi lahko tako rekli promocijskemu heads-up obračunu z Bertrandom "ElkY" Grospellierjem pred več 100 gledalci, se je namreč kot "Isildur1" prvič pred očmi javnosti, predstavil komaj 20-letni Šved Viktor Blom.

Kljub temu, da se je že dlje časa šušljalo, da se za znamenitim avatarjem s podobo ninje, skriva prav Blom, pa se je med odmorom Glavnega turnirja PCA, okrog ograjenega območja, ki je bil namenjen razkritju identitete skrivnostnega Šveda in tudi njegovemu prvemu uradnemu obračunu, zbralo veliko število igralcev, med katerimi ni manjkalo niti največjih imen iz sveta pokra. Ker je bil poleg razkritja "Isildurjeve1" identitete, na sporedu heads-up obračun, se je prvi za mizo prikazal "ElkY", ki pa je moral tako kot vsi ostali, na razkritev in začetek dvoboja, še malce počakati …

Po nekaj minutah čakanja, je nato iz zvočnikov vendarle zadonela kratka najava, ob kateri se je razprla črna zavesa, za katero se je skrival zloglasni "Isildur1" in na prizorišče je ob utripanju fotoaparatov in navdušenju vseh prisotnih, ozaljšan z vsemi PokerStarsovimi našitki, prikorakal Viktor Blom.

S tem se je končala prav posebna era v pokru, saj se z današnjim dnem končujejo vsa ugibanja o tem, kdo bi znal biti skrivnostni Šved in kakšna je pravzaprav formula za njegov meteorski vzpon. Tančica skrivnosti je bila tokrat odstrnjena še malce bolj na široko, saj smo poleg njegove identitete, tokrat prvič dobili tudi priložnost za neposreden pogovor s Švedom, ki nam je na vprašanja zbranih novinarjev odgovarjal takole…

PokerNews: Ali se ti je s tem razkritjem odvalil kamen od srca? Ti bo sedaj lažje, ko te ljudje več ne bodo vedno znova spraševali, če si ti "Isildur1?
Viktor Blom: Mislim, da je kar veliko število ljudi že prej vedelo, da sem to pravzaprav jaz, zato mislim, da to razkritje name ne bo imelo večjega vpliva. Kljub temu, sem se do sedaj otepal tega razkritja, saj sem bil mnenja, da ni nobene potrebe, da to razlagam medijem ali delim s preostalo javnostjo, a ko sem enkrat podpisal pogodbo s PokerStarsi, se mi je zdelo, da ne bom dobil boljše priložnosti, da se razkrijem kot "Isildur1".

PN: Kako bo to razkritje vplivalo nate v prihodnje?
VB: Odslej se bom veliko bolj posvečal tudi "živi" igri, kar boste lahko videli tudi sami, saj imam letos v načrtu nastop na kar nekaj EPT turnirjih, na katerih si želim letos priti vsaj do 1 zmage. Poleg tega pa upam da bom še naprej lahko užival v dobrih SuperStar Showdown obračunih na PokerStarsih, saj upam, da bodo sedaj, ko vedo kdo sem, številni igralci še raje sprejeli ta izziv in se pomerili z menoj.

PN: Še enkrat čestitke ob podpisu pogodbe, nas pa zanima, kaj po tvojem mnenju, ob tako velikem naboru zvezdnikov, ti prinašaš v PokerStarsovo ekipo profesionalcev?
VB: Sam mislim, da sem v tem trenutku najboljši No-Limit Hold'em heads-up igralec na spletu, ki pa se mora naučiti še kar nekaj stvari, preden bo tudi v drugih igrah lahko mešal štrene najboljšim igralcem na svetu. Pri tem mi bodo zagotovo v veliko pomoč moji moštveni kolegi, ki se ponašajo z neomejenim obsegom znanj in dolgoletnimi izkušnjami, ki so v tej igri neprecenljive, hkrati pa pričakujem, da se bodo tudi oni, lahko kar nekaj stvari, naučili od mene.

PN: Glede na to, da je PokerStarsova ekipa polna velikih imen iz sveta pokra, za koga izmed njih, bi rekel, da ga najbolj spoštuješ?

VB: To sta zagotovo Daniel Negreanu in Johnny Lodden.

PN: Za konec le še to vprašanje, ki bo zagotovo zanimalo tudi vse naše bralce – kaj si v zadnjem času spremenil v svoji igri, da si ponovno začel zmagovati?
VB: Ničesar! Vse kar sem naredil je to, da sem izgubil cel kup denarja, kar je bila zame najboljša šola (smeh).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.