Šport
19 ogledov

Ivica dobil kombinacijo, v slalomu 2.

Ivica Kostelić
1/16
Žurnal24 main
Ivica Kostelić je v Kitzbühlu to nedeljo osvojil prvo in drugo mesto - prvo v kombinaciji in drugo v slalomu. Ta mesec ima že šest zmag. Edini, ki ga je uspel prehiteti, je bil na slalomu Jean-Baptiste Grange.

Po prvi vožnji slaloma na progi Ganslern v Kitzbühlu je bil v prepričljivem vodstvu Ivica Kostelić in tako se mu je nasmihala dvojna zmaga, saj je slalom skupaj s sobotnim smukom štel tudi za točke v kombinaciji. Odličen je bil tudi v finalu, a še boljši in napadalnejši Francoz Jean-Baptiste Grange, ki ga je za svojo drugo zmago v tem avstrijskem smučarskem središču prehitel za 28 stotink. Če je Ivica slalom končal na drugem mestu, pa je ostal vodilni v kombinaciji (za skoraj dve sekundi pred Švicarjem Silvanom Zurbriggnom) in tako dosegel šesto zmago v tem januarju ter le še povečal prednost v slalomskem in skupnem seštevku svetovnega pokala.

Mitja Valenčič je za Kostelićem po prvi vožnji zaostajal za več kot sekundo in se kot edini Slovenec uvrstil v finale. Na drugi progi je smučal preveč zadržano in je nazadoval na 18. mesto. Matic Skube (49., +3,00) in Mitja Dragšič (58., + 3,83) sta bila prepočasna za finale, Miha Kürner je odstopil na prvi progi.

Kitzbühel, slalom (M):

1. Jean-Baptiste Grange (Fra) 1:41,21
2. Ivica Kostelić (Hrv) +0,28
3. Giuliano Razzoli (Ita) +0,69
4. Marcel Hirscher (Avt) +0,90
5. Reinfried Herbst (Avt) +1,01
6. Andre Myhrer (Šve) +1,14
7. Mattias Hargin (Šve) +1,30
8. Mario Matt (Avt) +1,48
...
18. Mitja Valenčič (Slo) +2,44
Izven finala: 49. Matic Skube (Slo) +3,00 in 58. Mitja Dragšič (Slo) +3,83
Odstop: Miha Kürner, Ted Ligety, Bode Miller, Benjamin Raich ...

Kitzbühel, kombinacija (M):

1. Ivica Kostelić (Hrv)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.