Šport
3810 ogledov

Izjemne vsote, toliko denarja sta pobrala Fury in Wilder

Britanski in ameriški boksar sta si razdelila precejšnjo finančno pogačo.

Tyson Fury je s tehničnim knockoutom v sedmi rundi spektakla v Las Vegasu premagal Deontayja Wilderja in drugič v karieri postal svetovni prvak v težki kategoriji. Britanec je dominiral na dvoboju, njegove udarce pa so prekinili kar iz Wilderjevega kota, kjer so se odločili vreči brisačo v ring. Tako so prekinili neizenačen dvoboj. Prvič v zgodovini se je zgodilo, da se je dvoboj še dveh neporaženih profesionalcem končal z metom brisače. Wilder se s potezo svojih trenerjev ni strinjal.

Američan se po dvoboju ni prikazal na novinarski konfernci, iz njegovega tabora pa so sporočili, da se že nahaja v bolnišnici zaradi poškodbe ušesa. To je krvavelo od šeste runde naprej, Wilder pa je dobil nekaj šivov. Njegov trener je sicer dejal, da ne gre za resnejše poškodbe.

Fury in Wilder II Šport Eden največjih povratkov v zgodovini dokončan z knockoutom

Wilderju bo razpoloženje zagotovo nekoliko popravil pogled na bančni račun. S pogodbo pred obračunom sta imela borca vsak zagotovljenih 28 milijonov dolarjev, v razmerju 50-50 pa bo razdeljen tudi denar od televizijskih pravic. Pričakuje se, da bo vsak boksar zaslužil še dodatnih 12 milijonov.

S posebno klavzulo je razdeljen tudi zaslužek v morebitnem tretjem medsebojnem dvoboju. Če bo do njega prišlo do konca leta, bo Fury dobil 60 odstotkov, Wilder pa 40 odstotkov zasluženega denarja. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.