Šport
456 ogledov

Jennifer Buckley z novim izjemnim uspehom za slovensko plezanje

Jennifer Buckley Profimedia Jennifer Buckley na tekmi svetovnega pokala v Kopru.
Buckleyeva na vrhu tudi na evropskem mladinskem prvenstvu.

Sedemnajstletna slovenska športna plezalka Jennifer Buckley, ki sicer prebiva v Švici, se je odlično odrezala na pravkar končanem evropskem prvenstvu v mladinskih kategorijah v kraju Troyes v Franciji. Buckleyeva, njena mama je Slovenka, oče Irec, je bila najboljša med mladinkami do 18 let v težavnosti. V finalu je edina osvojila vrh smeri.

Buckleyeva je letos na Kitajskem postala mladinska svetovna prvakinja v težavnosti in balvanih v kategoriji do 18 let. Letos je navdušila tudi med članicami v svetovnem pokalu, ko je 27. junija na tekmi v balvanih v Innsbrucku osvojila drugo mesto. Boljša je bila zgolj Janja Garnbret.

Rosa Rekar | Avtor: Profimedia Rosa Rekar na tekmi svetovnega pokala v Kopru. Profimedia

Na stopničke na mladinskem prvenstvu stare celine je stopila tudi Rosa Rekar. V konkurenci mladink do 20 let je osvojila drugo mesto. V finalu težavnosti je dosegla višino 47, za zgolj pol giba je bila od 19-letne Slovenke v boju za zlato boljša Bolgarka Aleksandra Totkova.

Žirovničanka je septembra osvojila tudi bron v težavnosti na univerzitetnem svetovnem prvenstvu v Kopru, pred tem je na Kitajskem prav tako v težavnosti postala mladinska svetovna prvakinja. Tudi Rekarjeva je letos že opozorila nase s četrtim mestom na tekmi svetovnega pokala v francoskem Brianconu v težavnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.