Šport
2 ogledov

Jereb že na 13. mestu

Andrej Jereb nastopa iz dneva v dan bolje. (Foto: Uroš Modlic) Žurnal24 main
Na reliju Monte Carlo, uvodni dirki prvenstva IRC, je tudi po drugem dnevu vodstvo obdržal svetovni podprvak, Finec Mikko Hirvonen (Ford). Andrej Jereb že na 13. mestu.

Dobro nastopa tudi slovenski dirkač Andrej Jereb (Peugeot), ki je napredoval na skupno 13. mesto.

Dirkači so morali na "Monteju" danes odpeljati šest hitrostnih preizkušenj. V ospredju sta dva Finca, saj za Hirvonenom na drugem mestu 47 sekund zaostaja Juho Hanninen (Škoda Fabia). Na tretje se je prebil lanski zmagovalec in nekdanji mladinski svetovni prvak, Francoz Sebastien Ogier (Peugeot 207).

"Pred današnjim dnem sem imel do vseh treh hitrostnih preizkušenj kar precej strahospoštovanja, toda danes sem se v avtomobilu počutil bolj sproščeno in posledično so bili boljši tudi časi. Zadovoljen sem z napredkom, saj se lahko merim z mojimi neposrednimi tekmeci in dosegam konstantne čase. Dan je bil zelo uspešen in lahko si le želim, da bo podobno tudi v nadaljevanju," je po drugem dnevu in 17 minutah zaostanka za vodilnim dejal nekdanji slovenski prvak, ki v kneževini nastopa z dirkalnikom Peugeot 207 S2000.

Reli se bo končal v petek oziroma v soboto zjutraj, saj bo na sporedu tudi zloglasna preizkušnja Col de Turini, ki jo ljubitelji relija v njeni nočni izvedbi ljubkovalno imenujejo "noč dolgih nožev".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.