Šport
17 ogledov

Jesenicam teknil dunajski zrezek: 3:2!

acroni jesenice navijači navijač Nik Rovan
V 25. kolu lige Ebel so mladi Jeseničani gostili Dunaj in ga ob bojeviti predstavi premagali po kazenskih strelih. Oslabljena Tilia Olimpija je visoko izgubila pri Linzu.

Acroni Jesenice so s pomlajeno ekipo dosegle prvo zmago po odhodu večine tujcev. Na tekmi z Vienno Capitals je znova zaigral povratnik Karl Henrik Petre, zato pa zaradi poškodbe v moštvu ni bilo Jake Ankersta, Nejc Berlisk pa je zbolel. Junak V Podmežakli je bil Anže Kuralt s tremi goli.

Gostje iz avstrijske prestolnice so nevarno poskusili že na začetku tekme, strel Jona Insane je Michal Fikrt ubranil. Na drugi strani se Jan Berčič ni najbolje znašel pred vrati Reinharda Divisa. Po strelu Rossa Lupaschuka je Fikrt slabo posredoval in Pat Kavanagh ni imel težav, da je v peti minuti pred vrati ploščico le še potisnil čez gol črto. Jeseničani so dvajset sekund v zadnji minuti prve tretjine napadali z dvema igralcema več, a si niso ustvarili priložnosti za gol.

Prva priložnost v drugi tretjini se je ponudila Kuraltu z igralcem manj, a Divis se ni dal. Zato pa je bil mladi jeseniški napadalec uspešnejši po podobni akciji v 25. minuti in poskrbel za izenačenje v Podmežakli. V 32. minuti so imeli gostje kar minuto in 39 sekund dva igralca več na ledu. Domača obramba s Fikrtom na čelu je bila zanesljiva, nato pa je prekršek storil še branilec Dunaja Lupaschuk. Po lepem prodoru Puse je Kuralt v 37. minuti še lepše zadel pod prečko in poskrbel za prvo vodstvo železarjev na zadnjih petih tekmah. Slovenski prvaki so v vodstvo držali le dve minuti, ko je z igralcem več izenačil Johnathan Ferland.

Na začetku tretje tretjine so pobudo prevzeli gostje, Fikrt pa je bil kos vsem njihovim poskusom. V protinapadu je imel priložnost Andrej Židan, a je streljal naravnost v Divisa. Nato se je v ugodnem položaju za zadetek znašel mladi Matic Zajšek, ki so ga gostujoči branilci ravno toliko ovirali, da je Divis ploščico zadržal. Jeseničani so igrali z igralcem več sredi zadnje tretjine. Andrej Tavželj je močno ustrelil od daleč, Divis je bil na mestu. Gostje so se nato mirno ubranili z igralcem manj. Židan je poskusil z močnim strelom po podaji Hafnerja, a brez zadetka. V tretji tretjini ni bilo zadetka, zato se je tekma prevesila v podaljšek.

Pusa je dvakrat nevarno streljal na vrata gostov, a brez uspeha. Nato pa so domačini prišli do prednosti igralca več. Železarji so stisnili goste v njihovi obrambni tretjini, a brez pravega zaključka. V zadnjih sekundah podaljška bi zmagovalca lahko odločil Hafner, a je preveč okleval. Anže Kuralt je edini dosegel gol iz kazenskega strela in s "hattrickom" zagotovil zmago Acroni Jesenicam.

Olimpija visoko izgubila pri Linzu

Hokejisti Tilie Olimpije na derbi vodilnih moštev lige pripotovali močno oslabljeni, brez kar šestih igralcev. Na pot v Linz so se podali brez poškodovanih Igorja Cvetka, Boštjana Goličiča, Boštjana Groznika in Justina Taylorja, četverico je dopolnil oboleli Eric Pance. Poleg tega je trener Hannu Järvenpää priložnost v golu prvič v sezoni zaupal Matiji Pintariču; drugi vratar lige Jean-Philippe Lamoureux se je spočil pred nadaljevanjem sezone. Pintarič je v prvi tretjini svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, Zmaji pa so prvo priložnost imeli že v prvi minuti, ko je Petr Šachl streljal iz bližine, vendar je Alex Westlund plošček zaustavil.

Domači so imeli v šesti minuti igralca več, Pintarič pa se je vnovič izkazal. Žiga Pance je v 13. minuti streljal z desne strani, vendar so njegov poskus domači branilci blokirali. Štiri minute so imeli domači ponovno igralca več, gostje pa priložnost. John Hughes je za golom odlično podal, Jamie Fraser pa streljal, vendar se je izkazal Westlund. Tudi v prvih štirih minutah nadaljevanja sta obe golovi mreži ostali nedotaknjena, čeprav so bili gostje številčnejši, pa so imeli Ljubljančani prek Aleša Mušiča novo priložnost za gol, ki ga je domači vratar preprečil. V 22. minuti si je ramo poškodoval Anže Ropret in zaključil z igranjem, kar je presekalo Olimpijo.

Gostitelji so nato v minuti in šestnajstih sekundah dvakrat premagali Pintariča. Najprej je bil uspešen Martin Mairitsch, nato pa še Patrick Spannring. Denny Irmen je v 33. minuti po napaki obrambe gostov povišal vodstvo na 3:0. Ta igralec je bil bil uspešen tudi v 45. minuti, ko je drugič ugnal Pintariča, ki je zbral 35 obramb. Alex Westlund je na drugi strani svojo mrežo ohranil nedotaknjeno po 23 strelih Ljubljančanov ter bil izbran za igralca tekme. Olimpija je so s črnimi krili izgubila še tretjič v tej sezoni ter prvič v tej zimi ostala brez doseženega gola.

Liga Ebel, 25. kolo:

Acroni Jesenice : Vienna Capitals 3:2 (0:1, 2:1, 0:0, 0:0, 1:0)*
Kuralt (25, 37); Kavanagh (5), Ferland (39)

Liwest Linz : Tilia Olimpija 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Mairitsch (24), Spannring (26), Irmen (33, 45)

VSV Beljak : Graz 99ers 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Red Bull Salzburg : Sapa Fehervar 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Orli Znojmo : Medveščak Zagreb 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)

- prost KAC Celovec
*po kazenskih strelih



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.