Šport
0 ogledov

Kingsi prekinili niz porazov

LA Kings Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so prekinili niz porazov. Na gostovanju v Dallasu so premagali Stars s 3:1. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar se sicer ni vpisal med strelce ali podajalce, s tremi streli na gol pa je bil med najbolj aktivnimi igralci na ledu.

Za aktualne prvake lige NHL je to prva zmaga po štirih zaporednih porazih, hkrati pa tudi edina v nizu petih gostovanj. Z izkupičkom 7-4-2 se vračajo na sredino pacifiške divizije, v naslednjih devetih dnevih pa jih čakajo štiri domače preizkušnje in eno gostovanje. V noči s četrtka na petek se bodo domačim navijačem predstavili proti New York Islanders.

"Zmaga proti tako močnemu tekmecu, kot je Dallas, je izredno pomembna za vzdušje v moštvu. Zdaj lahko lažje zadihamo in se v miru pripravimo na domače tekme," je dejal vratar kraljev Jonathan Quick, ki je bil s 33 obrambami eden od junakov zmage. Gostujočega vratarja je premagal le Shawn Horcoff, in sicer že v tretji minuti tekme. V drugi tretjini je izenačil Trevor Lewis, v zadnji tretjini pa sta letošnji prvi točki v gosteh zagotovila Dustin Brown in Kyle Clifford.

"Če imaš take cilje, kot jih imami mi, moramo zmagovati tudi v gosteh. Letos smo zadovoljni z domačimi predstavami, gostujoče pa so bile slabe. Tudi tokrat ni kazalo najbolje, toda v drugi in tretji tretjini smo bili boljši tekmeci in smo zasluženo zmagali," je bil zadovoljen branilec Los Angelesa Drew Doughty.

Pacifiška skupina najmočnejša

Ekipe pacifiške skupine, v kateri so tudi kralji, so po točkovnem izkupičku trenutno najboljše v ligi. Vodilni Anaheim je bil v torek prost, novi dve točki pa sta osvojila Vancouver in Calgary. Canucks so s 5:2 v gosteh ugnali Colorado, čeprav so gostitelji po prvi tretjini vodili z 2:0. Najzaslužnejši za dokončen preobrat je bil Nick Bonino, ki je dosegel tretji in četrti gol za goste.

Težje delo je imel na gostovanju v Washingtonu Calgary, ki je domače strl šele v podaljšku. Po rednem delu je bil izid 3:3, odločilni gol pa je Sean Monahan. Ruski zvezdnik domače ekipe Aleks Ovečkin je prispeval dve podaji, prišel do 827. točke (428 golov + 399 podaj) v karieri, s tem pa tudi postavil klubski rekord, ta je bil doslej v lasti Slovaka Petra Bondre.

Crosby otaja najbolj učinkovit

Zelo dobro gre še naprej tudi Pittsburghu, tokrat je s 4:1 zmagal v Minnesoti. Sidney Crosby je tokrat prispeval le podajo, a ostal na vrhu najučinkovitejših igralcev lige. Najboljši asistent pa je trenutno napadalec Philadelphie Čeh Jakub Voraček, ki pa se pri domači zmagi letalcev proti Edmontonu (4:1) ni izkazal s podajami, ampak goli, dosegel je prva dva.

Prepričljiv je bil tudi Chicago, s 5:0 je slavil zmago v Montrealu, dva gola je dosegel Kris Versteeg, enak dosežek je pri zmagi Caroline proti Columbusu s 4:2 uspel tudi Nicku Folignu. Ottawa je s 3:1 premagala Detroit, Winnipeg z istim izidom Nashville, Arizona je bila s 3:2 boljša od Toronta, Boston z 2:1 od Floride, St. Louis pa z 1:0 od New Jerseyja.

Liga NHL, izidi:

Dallas Stars : Los Angeles Kings 1:3
Philadelphia Flyers : Edmonton Oilers 4:1
Columbus Blue Jackets : Carolina Hurricanes 2:4
Boston Bruins : Florida Panthers 2:1*
Washington Capitals : Calgary Flames 3:4*
New Jersey Devils : St. Louis Blues 0:1
Montreal Canadiens : Chicago Blackhawks 0:5
Ottawa Senators : Detroit Red Wings 3:1
Winnipeg Jets : Nashville Predators 3:1
Minnesota Wild : Pittsburgh Penguins 1:4
Arizona Coyotes : Toronto Maple Leafs 3:2
Colorado Avalanche : Vancouver Canucks 2:5

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.