Šport
5116 ogledov

Ko na turnirju izgubiš proti svoji življenjski partnerki...

Greet Minnen, Alison van Uytvanck youtube
Ob mreži je bila vsa tekmovalnost pozabljena.

Na teniškem turnirju v Karlsruheju sta se pomerili Belgijki Alison van Uytvanck in Greetje Minnen. Gre za teniški igralki, ki sta javno priznali istospolno usmerjenost, že nekaj časa pa sta tudi življenjski partnerki. V ponedeljek sta odigrali svoj prvi medsebojni dvoboj na WTA turnirjih.

Dvoboj se je zavlekel v tri nize, 25-letna Van Ujtvanck pa je po uri in 48 minutah igre svojo štiri leta mlajšo partnerico premagala z rezultatom 6:4, 1:6 in 6:1. Van Ujtvanck je v karieri osvojila en WTA turnir, trenutno pa je 65. igralka sveta; Minnenova je 123. Skupaj sta lani v konkurenci parov osvojili turnir v Luksemburgu.

"Želela bi si, da bi še katera od gay igralk javno priznala svojo spolno usmerjenost. To je velika reč za ta šprt. jaz sem to storila, a vsega sama ne morem spremeniti," je v Wimbledonu, kjer sta z Minnenovo zaigrali skupaj v igri dvojic, izjavila Alison van Ujtvanck.

Greet Minnen, Alison van Uytvanck | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred letom dni sta se s partnerico že znašli v medijih. V drugem kolu Wimbledona je van Ujtvanckova premagala Garbine Muguruza, nato pa stekla na tribuno, kjer je poljubila Minnenovo. "Pravkar je zabeležila svojo največjo zmago v karieri. Bila sem zelo srečna, v tistem trenutku nisva razmišljali o drugih," je takrat za Telegraph povedala njena partnerica.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.