Šport > Kolesarstvo
5535 ogledov

Čustven izliv Thomasovega pomočnika: "Kolesarstvo je krut šport"

Thymen Arensman Profimedia
Moštveni kolega Gerainta Thomasa kljub dobri predstavi na sobotnem kronometru ni bil razpoložen za slavje.

Thymen Arensman (Ineos Grenaiders) si je s še eno dobro predstavo v 20. etapi dirke po Italiji zagotovil končno šesto mesto v skupnem seštevku, a je njegov uspeh ostal v senci razočaranja moštvenega kolega Gerainta Thomasa, ki v odločilni vožnji na čas ni bil kos izjemnemu Primožu Rogliču (Jumbo-Visma).

Primož Roglič Izvirni komentarji Šport Primož Roglič je zažgal splet, tako so mu čestitali Dončić, Janša, Pahor ...

"No, nismo si želeli takšnega zaključka," se je na izgubo rožnate majice odzval 23-letni Nizozemec. "A tako pač je. To je tisto, zaradi česar je kolesarstvo tako čudovit, a obenem krut šport. Zelo sem ponosen na celotno ekipo. Nikoli ne bom pozabil našega skupnega popotovanja skozi Giro in rezultatov, ki smo jih dosegli na tej poti."

"Izgubili smo Fillipa Ganno, Taa Geoghegana Harta in Pavla Sivakova, kar nam je še dodatno otežilo delo, vendar se nismo predali in verjeli vse do konca. Res sem ponosen na vse, ki so sodelovali."

Primož in Lev Roglič Kako prisrčno Šport Ne boste verjeli, kaj je Rogličev sin počel med očetovim zmagovitim intervjujem

 | Avtor: Profimedia Profimedia

"Delal sem v dobro ekipe in v skupnem seštevku končal na šestem mestu. Sprašujem se, kaj bi bilo, če se mi ne bi v uvodnih etapah snela veriga in če ne bi obtičal za nesrečo. Toda zdaj ne morem več ničesar spremeniti."

Alberto Contador in Primož Roglič Radikalna poteza Šport Legendarni kolesar udaril: "To je edini način, če želi kdaj osvojiti Tour!"

"Četrto mesto je bilo dosegljivo, vendar bi svojo uvrstitev med deseterico v trenutku zamenjal za Geraintovo zmago. Med vožnjo na čas so bile moje misli vseskozi z njim. Razočarani smo, toda življenje gre dalje."

"Vesel sem svojega napredka, pridobil sem tudi nove izkušnje. Še ena etapa, potem pa male premora, preden se spet posvetim treningu in se podam v lov za novimi izzivi. Velike čestitke Primožu Rogliču in Jumbo-Vismi," je zapisal Arensman.

Mežnar Sijajna gesta Šport To se obeta junaškemu Slovencu, ki je pomagal Rogliču

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.