Šport > Kolesarstvo
887 ogledov

Roglič izbral idealno dirko za vrnitev

Primož Roglič Epa
Štirikratni zmagovalec grand toura Primoža Roglič se vrača na tekmovanja po poškodbi na dirki po Franciji.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič, ki je moral po grdem padcu v 12. etapi predčasno končati dirko po Franciji, je med prijavljenimi za klasično dirko po San Sebastianu, ki je na sporedu prihodnji teden, danes poroča spletna stran cyclinguptodate. Za 34-letnika bi bila to prva dirka po grdem padcu in zlomljenem vretencu na francoski pentlji.

Organizatorji enodnevne klasike San Sebastian, ki bo 10. avgusta, so razkrili startni seznam, na katerem je tudi prvi mož ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe.

Dirka v Baskiji vsako leto ustreza hribolazcem, kratki strmi vzponi pa so idealni za kolesarja, kot je Roglič, so zapisali na spletni strani.

Primož Roglič Po poškodbi Šport Odlična novica glede Rogliča, to bo njegova prva dirka

Roglič je moral Tour predčasno končati pred 13. etapo, čeprav je dirko po Franciji pričakal odlično pripravljen, dokler ni grdo padel v 12. etapi pri visoki hitrosti v cilju sprinta. Šlo je za kaotično nesrečo, kjer je bil na napačnem mestu ob napačnem času.

Do cilja se je še nekako privlekel, čeprav je izgubil več kot dve minuti, njegova ekipa pa je naslednji dan sporočila, da predčasno odstopa. Sprva se je zdelo, da jo je odnesel brez težjih poškodb, nekaj tednov pozneje pa je razkril, da so podrobnejši pregledi pokazali zlom vretenca.

Ta poškodba je postavila pod vprašaj tudi njegov nastop na španski Vuelti, ki se bo začela 17. avgusta v Lizboni z vožnjo na čas.

Roglič je 24. julija preko družbenih omrežij sporočil, da se počasi že vrača nazaj na kolo. "Vzel si bom čas za okrevanje. Videli bomo, kam nas bo to pripeljalo," je zapisal olimpijski prvak v kronometru iz Tokia.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.